Főoldal » Hírek » A férfi a nevelt fiát szexuálisan molesztálta – a Győri Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Győri Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség a férfi bün­te­té­sé­nek a súlyo­sí­tá­sát indít­vá­nyoz­za abban az ügy­ben, amely­ben tizen­öt éves nevelt fia volt az áldozat.

A tény­ál­lás sze­rint a vád­lott 2019 decem­be­ré­ben egy online társ­ke­re­ső olda­lon meg­is­mer­ke­dett a 2006 janu­ár­já­ban szü­le­tett sér­tet­tel. A bizal­má­ba fér­kő­zött, neki lelki támaszt és pénz­ügyi segít­sé­get is nyúj­tott. 2020 augusz­tu­sá­ban meg­is­mer­ke­dett a fiú édes­any­já­val is, aki­vel élet­tár­si kap­cso­la­tot léte­sí­tett annak érde­ké­ben, hogy a kis­ko­rú­val kiala­kí­tott bizal­mas viszonyt meg­erő­sít­se. 2020 novem­be­ré­től együtt éltek egy veszp­ré­mi albér­let­ben. A vád­lott a gyer­me­ket az édes­any­ja ellen han­gol­ta, aján­dé­kok­kal, fenye­ge­tés­sel egyre nagyobb befo­lyás­ra tett szert fölöt­te. A férfi maga­tar­tá­sa követ­kez­té­ben a fiú az édes­any­já­tól, bará­ta­i­tól is eltá­vo­lo­dott, min­den sza­bad­ide­jét a fér­fi­val töl­töt­te. Az elkö­ve­tő ezt kihasz­nál­va 2020 decem­be­ré­től 2021 ápri­li­sá­ig az érzel­mi befo­lyá­sa alatt álló gyer­me­ket rend­sze­re­sen sze­xu­á­lis cse­lek­mény eltű­ré­sé­re kény­sze­rí­tet­te. Idő­köz­ben az élet­tár­si kap­cso­lat meg­rom­lott, a vád­lott és a sér­tett édes­any­ja rend­sze­re­sen vesze­ked­tek, ese­ten­ként dula­kod­tak is. Az édes­anya az élet­tár­sa által a fia irá­nyá­ba tanú­sí­tott szülő-gyerek viszo­nyán túl­mu­ta­tó visel­ke­dés egy részét ész­lel­te, azon­ban nem tett sem­mit, hogy a fiát meg­véd­je, vala­mint tel­je­sen elha­nya­gol­ta őt.

A Veszp­ré­mi Tör­vény­szék a fér­fit sze­xu­á­lis erő­szak bűn­tet­te, sze­xu­á­lis kény­sze­rí­tés bűn­tet­te és kis­ko­rú veszé­lyez­te­té­sé­nek bűn­tet­te miatt 9 év fegy­ház­bün­te­tés­re, 10 év köz­ügyek­től eltil­tás­ra, míg a nőt kis­ko­rú veszé­lyez­te­té­sé­nek bűn­tet­te miatt 2 év bör­tön­bün­te­tés­re ítél­te, mely­nek vég­re­haj­tá­sát 3 év pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tet­te és párt­fo­gó fel­ügye­le­tet ren­delt el. A fér­fit vég­le­ges hatállyal, a nőt 10 évre eltil­tot­ta bár­mely olyan fog­lal­ko­zás gya­kor­lá­sá­tól, amely­nek kere­té­ben tizen­nyol­ca­dik élet­évét be nem töl­tött sze­méllyel kerül­ne kapcsolatba.

Az íté­let ellen az ügyész a férfi ter­hé­re súlyo­sí­tás, míg a vád­lott és védő­je elsőd­le­ge­sen fel­men­tés, másod­la­go­san eny­hí­tés érde­ké­ben fel­leb­be­zett. A nő vonat­ko­zá­sá­ban az íté­let első fokon jog­erő­re emelkedett.

Az eljá­rás másod­fo­kon a Győri Íté­lő­táb­la előtt folytatódik.