Főoldal » Hírek » Késsel támadt a mentősre egy férfi – a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Fejér Vár­me­gyei Főügyész­ség köz­fel­ada­tot ellá­tó sze­mély sérel­mé­re elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt vádat emelt azzal a fér­fi­val szem­ben, aki kés­sel támadt a segít­sé­gé­re siető mentősre.

A vád­irat sze­rint a férfi 2022. janu­ár 25-én azt tapasz­tal­ta, hogy házas­tár­sa és gyer­me­kei távoz­tak a lakás­ból. A vád­lott azt fel­té­te­lez­te, hogy vég­le­ges szán­dék­kal elköl­töz­tek, így elke­se­re­dé­sé­ben nagy mennyi­sé­gű alko­holt fogyasz­tott, nyug­ta­tót vett be és elha­tá­roz­ta, hogy öngyil­kos lesz. A férfi tapé­ta­vá­gó kés­sel több­ször meg­vág­ta magát, majd búcsú­zás­kép­pen üze­ne­tet kül­dött any­já­nak, illet­ve mun­ka­he­lyi felet­te­sé­nek. A mun­ka­tár­sa érte­sí­tet­te a rend­őr­sé­get és a mentőszolgálatot.

A men­tő­szol­gá­lat kiér­ke­zé­se­kor a férfi több seb­ből erő­sen vér­zett, majd ami­kor a men­tős el akar­ta venni a kezé­ből a kést, a férfi rátá­madt, a sarok­ba szo­rí­tot­ta, és a tapé­ta­vá­gó kés­sel a sér­tett feje irá­nyá­ba szúrt. A men­tős­nek a táma­dást sike­rült elhá­rí­ta­nia, a rend­őrök pedig a fér­fit megbilincselték.

Az ügyész­ség vád­ira­tá­ban a ter­helt­tel szem­ben fegy­ház­bün­te­tés kisza­bá­sát, köz­ügyek­től eltil­tást, továb­bá az elkö­ve­tés­hez hasz­nált kés elkob­zá­sát indítványozta.