Főoldal » Hírek » Biztonsági őr verekedett a vendégekkel – videóval – a Baranya Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kom­lói Járá­si Ügyész­ség cso­por­to­san elkö­ve­tett garáz­da­ság és súlyos testi sér­tés miatt emelt vádat egy kom­lói szó­ra­ko­zó­he­lyen vere­ke­dő fér­fi­ak ellen.

A vád­irat sze­rint az egyik vád­lott biz­ton­sá­gi őrként dol­go­zott, a másik két vád­lott pedig ven­dég volt egy kom­lói szó­ra­ko­zó­he­lyen egy 2023. feb­ru­á­ri napon. A biz­ton­sá­gi őr haj­nal­ban durva hang­nem­ben fel­szó­lí­tot­ta a fia­ta­labb ven­dé­get, hogy a zár­óra miatt hagy­ja el a szó­ra­ko­zó­he­lyet. A férfi erre trá­gár módon felelt, ami miatt szó­vál­tás, majd lök­dö­ső­dés, dula­ko­dás ala­kult ki köztük.

A har­ma­dik vád­lott és egy másik férfi a dula­ko­dók közé áll­tak és szét­vá­lasz­tot­ták őket egy­más­tól. A biz­ton­sá­gi őr azon­ban arrébb lökte a köz­be­avat­ko­zó sze­mélyt, majd meg­ra­gad­ta a fia­ta­labb ven­dég ruhá­ját és őt kivon­szol­ta a szó­ra­ko­zó­hely­ről. A férfi ellen­ke­zett, amire a biz­ton­sá­gi őr elen­ged­te, majd meg­lök­te és ököl­lel meg­ütöt­te őt. Az ütés­től a férfi föld­re esett. A biz­ton­sá­gi őr átlép­te, majd ököl­lel meg­ütött egy másik ven­dé­get is, ami­től ő is a föld­re esett.

A föld­re került vád­lott­hoz oda­ment egy férfi, hogy ellen­őriz­ze álla­po­tát, mire a biz­ton­sá­gi őr ököl­lel meg­ütöt­te a sér­tett szá­ját. Az ütés­től a férfi három foga kitört, az ajka megzúzódott.

A har­ma­dik vád­lott ekkor min­den előz­mény nél­kül egy másik ven­dé­get két­szer ököl­lel arcon ütött.

A Kom­lói Járá­si Ügyész­ség mind­há­rom vád­lot­tat cso­por­to­san elkö­ve­tett garáz­da­ság bűn­tet­té­vel, a biz­ton­sá­gi őrt továb­bá súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­vel vádol­ja. A garáz­da­ság bűn­tet­té­nek bün­te­té­si téte­le három évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés, a biz­ton­sá­gi őrrel szem­ben a hal­ma­za­ti sza­bá­lyok alap­ján négy és fél évig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés szab­ha­tó ki.

Az aláb­bi vide­ó­fel­vé­telt a szó­ra­ko­zó­hely biz­ton­sá­gi kame­rá­ja rög­zí­tet­te, a fel­vé­te­len a vere­ke­dés egyes rész­le­tei láthatóak.