Főoldal » Hírek » Jelentős mennyiségű potencianövelőt tartott illegálisan – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti VIII. Kerü­le­ti Ügyész­ség vádat emelt egy 45 éves fér­fi­val szem­ben, aki keres­ke­del­mi cél­lal ille­gá­lis gyógy­sze­re­ket tar­tott Buda­pes­ten és Vecsé­sen. A lefog­lalt ille­gá­lis gyógy­sze­rek piaci érté­ke több mint 760 mil­lió forint

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2021 nyara előtt jelen­tős mennyi­sé­gű, Magyar­or­szá­gon for­ga­lom­ba hoza­ta­li enge­déllyel nem ren­del­ke­ző, ille­gá­lis gyógy­szert, főleg poten­cia­nö­ve­lőt, illet­ve kisebb mér­ték­ben éber­sé­get elő­se­gí­tő un. okosdro­got szer­zett meg. A férfi eze­ket a cégé­nek VII. kerü­le­ti helyi­sé­gé­ben és X. kerü­le­ti rak­tá­rá­ban, vala­mint Vecsé­sen tárolta.

A fővá­ro­si rend­őrök a vád­lott­nál több száz­ezer darab, piaci érté­ken több mint 760 mil­lió forint érté­kű gyógy­szer­ké­szít­ményt fog­lal­tak le.

A Buda­pes­ti VIII. Kerü­le­ti Ügyész­ség a fér­fit gyógy­szer­ha­mi­sí­tás és jelen­tős mennyi­ség­re elkö­ve­tett új pszi­cho­ak­tív anyag­gal vissza­élés bűn­tet­té­vel vádol­ja, és vele szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vádiratban.