Főoldal » Hírek » Teherautóval hajtott bele az előtte guruló autóba – fotókkal – a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kecs­ke­mé­ti Járá­si Ügyész­ség halá­los köz­úti bal­eset gon­dat­lan oko­zá­sá­nak vét­sé­ge miatt vádat emelt egy fér­fi­val szem­ben. Az elkö­ve­tő gyors­haj­tá­sa miatt nem tudta elke­rül­ni az ütkö­zést az előt­te guru­ló autó­val, ami az ütkö­zés követ­kez­té­ben a szem­ből érke­ző gép­jár­mű­nek csa­pó­dott. A bal­eset követ­kez­té­ben a sér­tett éle­tét vesztette.

A vád­irat sze­rint egy buda­pes­ti férfi 2023. janu­ár 10-én, dél­előtt, a teher­gép­ko­csi­já­val a meg­en­ge­dett 70 km/h helyett mint­egy 90 km/óra sebes­ség­gel haladt az 53. számú főúton Jak­ab­szál­lás felől Kecs­ke­mét irá­nyá­ba. A vád­lott egy útke­resz­te­ző­dés­nél ész­lel­te, hogy előt­te, alig pár km/órás sebes­ség­gel gurul egy gép­jár­mű. A férfi azért, hogy az ütkö­zést elke­rül­je, féke­zett és jobb­ra kor­má­nyo­zott, de a sebes­ség túl­lé­pé­se miatt meg­áll­ni nem tudott, így a teher­gép­ko­csi a guru­ló autó­nak ütkö­zött. A sér­tett autó­ja átsod­ró­dott a bal olda­li for­gal­mi sávba, ahol neki­üt­kö­zött a szem­ből érke­ző autó elejének.

A sér­tett olyan súlyos sérü­lé­se­ket szen­ve­dett, hogy kór­há­zi keze­lé­se elle­né­re két hónap­pal a bal­eset után meg­halt. A szem­ből érke­ző gép­jár­mű veze­tő­je könnyű sérü­lé­se­ket szenvedett, 

A bal­eset azért követ­ke­zett be, mert a vád­lott meg­szeg­te azon KRESZ elő­írást, amely sze­rint teher­gép­ko­csi­val lakott terü­le­ten kívül leg­fel­jebb 70 km/h sebes­ség­gel sza­bad közlekedni.

Az ügyész­ség a fér­fit halá­los köz­úti bal­eset gon­dat­lan oko­zá­sá­nak vét­sé­gé­vel vádol­ja. A vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Kecs­ke­mé­ti Járás­bí­ró­ság fog dönteni.

A rend­őr­ség által a hely­szí­ni szem­le során készí­tett képe­ken a bal­eset­ben részes jár­mű­vek láthatók.