Főoldal » Hírek » Négy év börtönt kapott az idős asszonyok támadója- a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sal­gó­tar­já­ni Járá­si Ügyész­ség vád­eme­lé­se nyo­mán a bíró­ság jog­erő­sen 4 év bör­tön­bün­te­tés­re ítél­te azt a 39 éves fér­fit, aki Sal­gó­tar­ján­ban idős, illet­ve figyel­met­len sér­tet­tek­től tulaj­do­ní­tot­ta el a táskáikat.

A bün­te­tett elő­éle­tű, koráb­ban rab­lás és lopás miatt is bör­tön­bün­te­tés­re ítélt vád­lott 2020 nya­rán pénz­szű­ké­ben volt, ezért az álta­la már koráb­ban alkal­ma­zott mód­szer­rel akart ismét pénz­hez jutni.

2020. júli­us 19-én reg­gel Sal­gó­tar­ján bel­vá­ro­sá­ban fel­fi­gyelt egy 82 éves, nehe­zen mozgó nőre, aki­nek sza­tyor volt a kezé­ben. Követ­ni kezd­te, majd ami­kor az a laká­sa lép­cső­há­zá­nak bejá­ra­tá­hoz ért, mögé lépett és kirán­tot­ta a kezé­ben tar­tott tás­kát és a mint­egy 12.000 forint érté­kű zsák­mánnyal elsza­ladt. Futás köz­ben a pénz­tár­cát magá­hoz vette, a tás­kát és az iga­zol­vá­nyo­kat egy sze­me­tes­be dobta.

2020. júli­us 7-én meg­is­mé­tel­te cse­lek­mé­nyét: ugyan­csak a megye­szék­hely bel­vá­ro­sá­ban figyelt fel a kínál­ko­zó lehe­tő­ség­re, egy gyógy­szer­tár­ból haza­fe­lé tartó 70 éves sér­tett­re, aki a tás­ká­ja tete­jé­re téve vitte a pénz­tár­cá­ját. Utána indult, és néhány lépés távol­ság­ból hazá­ig követ­te a nőt, majd ismét akkor lépett akci­ó­ba, mikor a sér­tett a lép­cső­ház ajta­ját nyi­tot­ta. Mögé lépett és egy hir­te­len moz­du­lat­tal kirán­tot­ta a kezé­ből a rek­lám­tás­ká­ját, majd elfu­tott, miköz­ben szét­do­bál­ta a sza­tyor tar­tal­mát. Csak a sér­tett pén­zét vette magá­hoz, mint­egy 10.000 Ft kárt okozva.

A sér­tet­tek idős koruk és rész­ben egész­sé­gük miatt kor­lá­to­zot­tan vol­tak csak képe­sek az őket ért cse­lek­mény elhá­rí­tá­sá­ra, ezért a máso­dik bűn­cse­lek­mény után elfo­gott, azóta letar­tóz­ta­tás­ban lévő fér­fit két rend­be­li kifosz­tás­sal, vala­mint okirat­tal vissza­élés­sel vádol­ta meg az ügyészség.

A férfi csak­úgy mint a nyo­mo­zás során, a bíró­sá­gon is beis­mer­te cse­lek­mé­nye­it és lemon­dott a tár­gya­lás­hoz való jogá­ról, ezért őt a Sal­gó­tar­já­ni Járás­bí­ró­ság az ügyé­szi indít­vánnyal egye­ző­en 4 év bör­tön­bün­te­tés­re ítél­te, vala­mint 4 évre eltil­tot­ta a köz­ügyek gyakorlásától.

Az íté­le­tet az ügyész mel­lett a vád­lott és védő­je is tudo­má­sul vette, így az jogerős.