Főoldal » Hírek » Zaklatta és kirabolta az anyját egy kiskunhalasi férfi - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kis­kun­ha­la­si Járá­si Ügyész­ség rab­lás bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki a vád sze­rint 2021 feb­ru­ár­já­ban Kis­kun­ha­la­son az any­ját és egy isme­rő­sü­ket élet­ve­szé­lye­sen meg­fe­nye­get­te, majd ápri­lis­ban pénzt rabolt az anyjától.

A vád­irat sze­rint a vád­lott szí­ves­ség­ből lakott édes­any­ja kis­kun­ha­la­si tanyá­ján, azon­ban a vád­lott össze­fér­he­tet­le­nül, agresszív módon visel­ke­dett az any­já­val és az anya élet­tár­sá­val. A vád­lott gyak­ran szi­dal­maz­ta, fenye­get­te az any­ját és az élet­tár­sát, akik fel­szó­lí­tot­ták, hogy köl­töz­zön el.

A vád­lott azon­ban nem volt haj­lan­dó elköl­töz­ni, ezért a sér­tett és az élet­tár­sa félel­mük­ben 2020 tava­szán egy bérelt ingat­lan­ba köl­töz­tek. A vád­lott itt is meg­ta­lál­ta és rend­sze­re­sen fel­ke­res­te őket és a meg­él­he­té­sé­re pénzt, ételt köve­telt, vala­mint rend­sze­re­sen szi­dal­maz­ta, kia­bált az anyjával.

A prob­lé­mák­ról tudott az egyik isme­rő­sük is, aki 2021. feb­ru­ár 5-én dél­után elment a vád­lott lakó­he­lyé­re, hogy távo­zás­ra bírja. A vád­lott és a férfi között szó­vál­tás ala­kult ki, ennek során a vád­lott azzal fenye­get­te az isme­rőst, hogy meg­öli, agyon­ve­ri, levág­ja a fejét. A sér­tett a fenye­ge­tés­től meg­ijedt és elment. A vád­lott tovább­ra sem köl­tö­zött el, ehe­lyett fel­há­bo­ro­dá­sá­ban más­nap elment az any­já­hoz és szi­dal­maz­ta, kia­bált vele. Őt is azzal fenye­get­te, hogy meg­öli és levág­ja a fejét.

A vád­lott 2021. ápri­lis 13-án este ismét elment az any­já­hoz és 5.000 forint átadá­sát köve­tel­te tőle. A sér­tett nem akart pénzt adni, ekkor a vád­lott meg­fe­nye­get­te azzal, hogy meg­ve­ri és agyon­üti, ha nem ad pénzt. Az anya tar­tott a fenye­ge­tés bevál­tá­sá­tól, ezért félel­mé­ben adott a vád­lott­nak 2.500 forin­tot. Az anya és az isme­rős kér­ték a vád­lott meg­bün­te­té­sét a fenye­ge­té­sek miatt, a rab­lás­sal oko­zott kár nem térült meg.

A bün­te­tett elő­éle­tű vád­lott távol­tar­tás hatá­lya alatt áll, őt a járá­si ügyész­ség rab­lás bűn­tet­tén kívül 2 rend­be­li zak­la­tás vét­sé­gé­vel is vádol­ja. Az ügyész vég­re­haj­tan­dó bör­tön és köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vád­lot­tal szem­ben azzal, hogy 2.500 forint ere­jé­ig vagyon­el­kob­zást is el kell ren­del­ni vele szem­ben. A vád­lott bűnös­sé­gé­ről a Kis­kun­ha­la­si Járás­bí­ró­ság fog dönteni.