Főoldal » Archív » Kegyetlen kerítő

A Ceg­lé­di Járá­si Ügyész­ség kerí­tés bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mé­nyek miatt emelt vádat azzal az abo­nyi a fér­fi­val szem­ben, aki Olasz­or­szág­ban több nőt pros­ti­tu­ált­ként dol­goz­ta­tott. Aki ellen­sze­gült, azt dur­ván bántalmazta.

A bűn­ügy vád­lott­ja, egy abo­nyi férfi 2011-től az isme­ret­sé­gé­be tar­to­zó nőket rábe­szél­te arra, hogy dol­goz­za­nak pros­ti­tu­ált­ként Magyar­or­szá­gon és Olasz­or­szág­ban, és az így kere­sett pén­zük jelen­tős részét adják át neki.

Az egyik sér­tett más­fél évig dol­go­zott Olasz­or­szág­ban pros­ti­tu­ált­ként. Ez idő alatt több mint 10 mil­lió forint­nak meg­fe­le­lő eurót kere­sett, amit át kel­lett utal­nia a fér­fi­nak. Ami­kor a nő haza akart jönni, vagy a férfi keve­sell­te a bevé­telt, a vád­lott azzal fenye­get­te meg a sér­tet­tet, hogy elmond­ja a roko­na­i­nak, mivel fog­lal­ko­zik, majd őt és a csa­lád­ját is megveri.

A vád­lott 2013 ápri­li­sá­tól az élet­tár­sát is pros­ti­tú­ci­ó­ra bírta. A nőnek előbb Magyar­or­szá­gon, Kecs­ke­mét tér­sé­gé­ben, később Olasz­or­szág­ban, Rimi­ni­ben kel­lett dol­goz­nia. A vád­lott az aka­ra­tá­nak gyak­ran ellen­sze­gü­lő nőt dur­ván bán­tal­maz­ta: ököl­lel, szék­kel, súly­zó­val ütöt­te. A sér­tett 2015 júli­u­sá­ig mint­egy 9,5 mil­lió forin­tot kere­sett, amit átutalt a férfinak.

A fér­fi­nak mun­ka­he­lye, meg­él­he­té­sét biz­to­sí­tó rend­sze­res jöve­del­me nem volt, a nők keres­mé­nyé­ből élt.

A vád­lott 2015 nya­rán fel­ke­res­te egy koráb­bi élet­tár­sát és súlyos fenye­ge­té­sek­kel arra kény­sze­rí­tet­te a nőt, hogy több száz­ezer forint hitelt vegyen fel, és azt adja oda neki. A sér­tett félt a fér­fi­tól, fel­vet­te a köl­csönt és fize­tett a vád­lott­nak. A hitelt azóta is a nő törleszti.

A Ceg­lé­di Járá­si Ügyész­ség kerí­tés bűn­tet­té­vel, zsa­ro­lás bűn­tet­té­vel, kitar­tott­ság bűn­tet­té­vel és más bűn­cse­lek­mé­nyek­kel vádol­ja a fér­fit, aki elő­ze­tes letar­tóz­ta­tás­ban várja a tárgyalását.

Buda­pest, 2016. szep­tem­ber 22. napján

Dr. Szabó Ferenc 

főügyész

A Pest Megyei Főügyész­ség sajtóközleménye