Főoldal » Archív » Becsmérelte, majd kidobta idős horgásztársát a csónakból egy indulatos férfi a Tisza-tavon

 

Ha más testi épsé­gét nem is sér­tet­te, a köz­nyu­gal­mat meg­za­var­ta egy hor­gász idén nyá­ron a Tisza-tavon azzal, hogy durva szi­dal­mak után vízbe lökött a csó­nak­já­ból egy 66 éves embert, aki elő­ző­leg vélet­le­nül össze­gu­ban­col­ta a damil­ját. A Füzes­abo­nyi Járá­si Ügyész­ség vádat emelt a konf­lik­tust kezel­ni kép­te­len fér­fi­val szemben.

A 40. élet­évé­ben járó vád­lott 2016. júli­us 19-én dél­után, Porosz­ló kül­te­rü­le­tén - töb­bek­hez hason­ló­an - hor­gá­szott a Tisza-tó part­ján, az úgy­ne­ve­zett Rábo­lyi ágban, ahol 15 óra körü­li idő­pont­ban, a part­tól mint­egy 30 méter távol­ság­ra moto­ros csó­nak­já­val arra haladt a sér­tett. A motor lapát­ja elkap­ta a vád­lott víz alatt feszü­lő damil­ját, amit egy pil­la­nat alatt fel­te­kert. A sér­tett ész­lel­te a bajt, leál­lí­tot­ta a motort, és meg­pró­bál­ta kisza­ba­dí­ta­ni a hor­gász­zsi­nórt, azon­ban ez nem sike­rült neki, ezért oda­ki­ál­tott a par­ton hábor­gó fér­fi­nak, hogy kény­te­len lesz elvág­ni a damilt, de meg fogja térí­te­ni az így oko­zott kárt.

A vád­lott ezt nem fogad­ta meg­ér­tő­en, sőt ehe­lyett - a sér­tett fel­me­nő­it emle­get­ve - vissza­ki­a­bál­ta, hogy ragasz­ko­dik a sze­re­lé­ké­hez, és ahhoz, hogy a csó­na­kos ment­se azt meg. Mikor látta, hogy ez nem fog sike­rül­ni, beug­rott a tóba, oda­úszott a ladik­hoz, amibe bemá­szott, és kidob­ta belő­le annak tulaj­do­no­sát, a sér­tet­tet, vala­mint utána hají­tott egy merí­tő­há­lót meg egy hor­gász­bo­tot is, majd vissza­úszott a part­ra. Az idős ember - aki szin­tén tudott úszni - nem szen­ve­dett sérü­lést, de a vízbe veszett a negy­ven­ezer forint érté­kű mobil­te­le­fon­ja, mivel kiesett a zse­bé­ből, és elsüllyedt az isza­pos mederben.

A vád­lott kihí­vó, közös­ség­el­le­nes, továb­bá erő­sza­kos maga­tar­tá­sa alkal­mas volt arra, hogy a par­ton tar­tóz­ko­dók köré­ben ria­dal­mat és meg­bot­rán­ko­zást keltsen.

A Füzes­abo­nyi Járá­si Ügyész­ség garáz­da­ság vét­sé­gé­vel vádol­ja az elkö­ve­tőt, aki­vel szem­ben vád­ira­tá­ban köz­ér­de­kű munka, vala­mint pénz­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra is indít­ványt tett.