A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy 51 éves kiskunmajsai férfi ellen, aki 2019. január vége előtt a lakásán marihuánát és extasyt tartott és fogyasztott, majd amikor a rendőrök rajta ütöttek, a szomszédba dobta át a drog egy részét.

A vádlott 2019. január vége előtt pontosabban meg nem állapítható időpontban saját fogyasztásra marihuánát és extasy port szerzett egy ismeretlen személytől. A vádlott a kábítószerekből fogyasztott, a maradékot pedig a kiskunmajsai lakásán tartotta.

2019. január 31-én reggel a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai megjelentek a vádlott ingatlanánál. A drogfogyasztó férfi ezt észrevette és két csomag marihuánát a szomszédos udvarba dobott, hogy mentse magát. A rendőrök azonban ezt észrevették és a kábítószert a szomszédban le is foglalták.

Az egyenruhások a vádlott házában még három tasak extasy port is lefoglaltak, az összes drog hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát. A szakértő a vádlott vizeletmintája alapján azt is megállapította, hogy fogyasztott is a fehér extasy porból.

A szabadlábon védekező vádlott büntetett előéletű, visszaesőnek minősül és a bűncselekményt egy korábbi börtönbüntetésből történt feltételes szabadságra bocsátása alatt követte el.

A járási ügyészség a vádlottat kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a korábbi feltételes szabadságot is meg kell szüntetni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Hozzászólások lezárva.