A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és ittas járművezetés bűntette miatt letartóztatását indítványozta annak a 29 éves férfinek, aki 2019. június 22-én késő este Kecskeméten teherautójával ittasan elgázolt egy gyalogost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül magára hagyta az út szélén eszméletlen állapotban fekvő áldozatát.

A nyomozás eddigi adati szerint a 29 éves helybeli férfi 2019. június 22-én 22 óra 30 perc körül teherautójával ittasan közlekedett Kecskemét lakott területén, amikor sávváltás során nem adott elsőbbséget a vele azonos irányban, kivilágított kerékpárján ülve haladó nő részére. A teherautó visszapillantó tükre a kerékpárost elsodorta, aki ennek következtében az úttestre esett. A férfi a baleset helyszínét megállás nélkül elhagyta és nem nyújtott segítséget az úttesten súlyosan sérülten fekvő kerékpárosnak.

A rendőrök néhány utcával a baleset helyszínétől rövid időn belül rátaláltak a járművében ittasan alvó férfira és előállították.

A nyomozó hatóság a férfit segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és ittas járművezetés bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A többszörösen büntetett előéletű férfi a mostani bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt, ráadásul a jogerős elítélését követően két héttel követte el, ezért az ügyészség a letartóztatását a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta.

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását 30 napra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés érdekében fellebbeztek.

Hozzászólások lezárva.