A Pest Megyei Főügyészség 2018 júniusában emelt vádat az ellen, az egykor rendőrként szolgáló, majd személy- és vagyonőrként tevékenykedő középkorú férfi ellen, aki anyagi juttatás reményében egy gazdag üzletember külön élő 52 éves feleségét 2017. április 27-én az M5-ös autópálya Újlengyeli kihajtójához csalta, és az ott előre megásott sír közelében több késszúrással megsebesítette és a vérveszteségtől sokkos sértettet eltemette.

A Budapest Környéki Törvényszék 2020. július 3-án kihirdetett elsőfokú ítéletével az elkövetőt előre kitervelten, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azzal, hogy a férfi legkorábban 30 év kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

A határozat ellen az elkövető és védője felmentés céljából fellebbeztek, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban benyújtott másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az elsőfokú ítélet helyben hagyását.

Az ügyben a sajtó számára interjút ad:

Dr. Csiha Gábor Sándor alez., mb, katonai osztályvezető ügyész, sajtószóvivő elérhetősége: 06 30/598-3319

Hozzászólások lezárva.