A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak az ásotthalmi férfinak az előzetes letartóztatását, aki 2018. június 1. napjára virradóra olyan súlyosan bántalmazta szállásadóját, hogy az belehalt sérüléseibe.

A gyanú szerint a férfi 2018. május 31-ről június 1. napjára virradóra közös italozást követően az ásotthalmi tanyás ingatlanban az ágyában fekvő szállásadóját egy pezsgős üveggel többször, közepes erővel fejtetőn ütötte. A fejet ért bántalmazás következtében a sértett koponyája betört, az agya zúzódott, vérzéses folyamat indult el, mellyel összefüggésben légzési elégtelenség is kialakult. A sértett a gyanúsított által elkövetett bántalmazás következtében kialakult sérülések miatt a helyszínen életét vesztette.

A halált okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, a gyanúsított előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A bűnismétlés veszélyét a főügyészség arra figyelemmel is fennállni látja, hogy alig több mint egy hónappal a bűncselekmény elkövetését megelőzően a gyanúsítottat nem jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség felügyelete mellett. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Az üggyel kapcsolatban korábban közzétett rendőrségi videó és fotók az alábbi linken érhetők el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/halalra-verte-ismeroset

 

Hozzászólások lezárva.