A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szerb férfinak, aki két nappal ezelőtt lövöldözött Győr egyik utcájában, majd a fegyverével rabolt a közeli benzinkútról.

A megalapozott gyanú szerint az elmúlt vasárnap a reggeli órákban Győrben egy férfi az út közepén gyalogolt és kezeivel megállásra kényszerített egy autót. Mikor az autó megállt, a gyanúsított maroklőfegyverrel kétszer a levegőbe lőtt, ezt követően pedig a közeli benzinkúthoz ment.

A benzinkúton a férfi rágógumit és energiaitalt vett magához, majd kifelé indult. Mikor az ott dolgozók fizetésre szólították fel, felmutatta a nála lévő fegyvert.

Az ügyészség a helyszínen elfogott és őrizetbe vett gyanúsított letartóztatásra tett indítványt. Ennek indoka a külföldi állampolgárságú férfi szökésének, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye. Az indítvány célja továbbá a bűnismétlés megakadályozása.

A gyanúsítottnak az eljárás során három bűncselekményről kell számot adnia: minősített rablásról, minősített garázdaságról és lőfegyverrel visszaélésről. A büntetési tétel – a halmazati szabályokra tekintettel – eléri a tizenöt évet.

Hozzászólások lezárva.