A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a letartóztatásban lévő székesfehérvári férfival szemben, aki Környén, egy hétvégi házban baltával támadt alvó barátnőjére.

Az elkövető 2017 áprilisában, egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg a sértettel, ezt követően több alkalommal találkoztak. A vádlott és a sértett 2017. augusztus 6. napján, az esti órákban Környén, egy hétvégi házban találkoztak. A vádlott nem tudta elfogadni, hogy a sértett csupán barátként tekint rá, ezért elhatározta, hogy megöli. Miután a sértett elaludt, a vádlott egy 30 cm hosszúságú baltával a fejét többször megütötte. A férfi úgy vélte, hogy a sértett meghalt, ezért a helyszínt elhagyta. A vádlott az esti órákban feladta magát a rendőrségen. A bűncselekmény helyszínére érkező rendőrök megállapították, hogy a sértett még él, majd a mentők kórházba szállították.

A súlyos koponyasérülések a sértett életét közvetlenül veszélyeztették, a szakszerű orvosi ellátás hiánya miatt a helyszínen életét vesztette volna.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság 2017. augusztus 9. napján rendelte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását tartsa fenn, továbbá arra, hogy a vádlottat fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Az ügyészség a letartóztatás elrendeléséről az alábbi oldalon adott ki sajtóközleményt:

/a-fougyeszseg-inditvanyozta-a-baratnojet-bantalmazo-ferfi-elozetes-letartoztatasat/.

Hozzászólások lezárva.