A Fejér Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indítványozta annak az őrizetben lévő nőnek a letartóztatását, aki 2019. március 15-éről 16-ára virradóan, Zichyújfaluban a szülést követően megölte gyermekét.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2018. nyarán a barátjától várandós lett, de az állapotát eltitkolta, terhesgondozáson nem vett részt, orvosi ellátásban nem részesült. A terhelt a 2019. március 15-éről 16-ára virradó éjszakát a barátja nevelőapjának ingatlanában töltötte, és a hajnali órákban vajúdni kezdett. Azt állította, hogy rosszul érzi magát, majd kiment a családi ház melléképületébe, és megszülte életképes leánygyermekét. Ezt követően a csecsemőt egy nyakára tekert műanyagcsővel megfojtotta, a holttestet a melléképületben hagyta, majd rosszullétre hivatkozva a barátjával hazavitette magát.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szökéssel vagy elrejtőzéssel kivonná magát a büntetőeljárás hatálya alól.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetéssel rendeli büntetni.

Hozzászólások lezárva.