Esti órákban, magát rendőrnek kiadva ment az időskorú sértetthez, ezután vascsővel támadt rá, és kirabolta; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt a letartóztatásban lévő férfi ellen.

A vádirat szerint egy 40 éves férfi korábban egy zárkában ült a sértett fiával, akiről tudta, hogy az édesanyjával együtt lakik, mivel egy időben a vádlott is ugyanazon a környéken lakott. A férfi, a szabadulása után, 2018. február 24-én megtudta, hogy a sértett fia már nem él.

A vádlott még ugyanezen a napon, a késő esti órákban – erősen ittas állapotban – a sértett XXII. kerületi címére ment, és bekopogott. Az időskorú sértett a zárt ajtó mögül megkérdezte ki az, mire a férfi azt válaszolta, hogy rendőr, aki a sértett fiáról kérne adatokat. Erre figyelemmel az asszony az ajtót résnyire kinyitotta. A férfi ekkor belökte az ajtót, és a kezébe vett vasrúddal a sértettet többször fejbe verte, és azután is folytatta a bántalmazást, hogy az asszony elesett.

A vádlott a veréssel felhagyva azt mondta a sértettnek, hogy a fiával együtt ült a börtönben, aki tartozik neki félmillió forinttal, ezért pénzt követelt tőle. A sértett azt mondta a férfinak, hogy nincs pénze, ezért a vádlott rálépett a mellkasára és részben a nyakára, miközben életveszélyesen megfenyegette, és ismét pénzt követelt. A fenyegetések és bántalmazás hatására a sértett elárulta a vádlottnak, hogy hol van a pénztárcája. A férfi, miután megszerezte a pénzt, elhagyta a lakást, a magára hagyott asszony telefonon hívott segítséget. A rendőrség a férfit néhány órán belül, az eltulajdonított összeggel együtt elfogta, és őrizetbe vette.

A sértett súlyos sérüléseket szenvedett, és fennállt az életveszélyes sérülés bekövetkezésének valós veszélye.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben többszörösen minősített – felfegyverkezve és időskorú sértett sérelmére elkövetett – rablás bűntette, és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Jelen ügyben a halmazati szabályokra figyelemmel, a vádlottal szemben akár 15 év szabadságvesztés kiszabása is lehetséges.

A férfi letartóztatásban van.

Hozzászólások lezárva.