A Győrhöz közeli településről származó férfi az egyik szomszédja elleni büntetőeljárást próbálta a hatóságoktól kikényszeríteni azzal, hogy hivatalos beadványaiban a feljelentett édesanyjának megölését helyezte kilátásba arra az esetre, ha az általa kezdeményezett ügy nem folytatódik.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádiratának tényállása szerint a férfi és a szomszédos család közötti haragos viszony 2010 őszére tettlegességig fajult. A bántalmazás kapcsán az elkövető sértve érezte magát, ezért 2011 nyarán légpuskával meglőtte a szomszédos családfőt, 2015-ben pedig levélben, illetőleg egy napilap olvasói levelében is megfenyegette a meglőtt férfi feleségét. Ezen cselekmények miatt az elkövetőt a bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

2018 nyarán az elkövető a 2010. évben megtörtént bántalmazás miatt feljelentést tett, mely feljelentés – elévülés miatt – elutasításra került. Ezt megpanaszolva a férfi két beadványában is azzal fenyegette meg az ügyészséget, hogy ha nem kap erkölcsi és anyagi elégtételt, ha nem foglalkoznak az ügyével, a szomszéd férfi feleségét, mint felbujtót megöli. A cselekmény végrehajtásához az eszközeit is ismertette: kés, balta, benzin, gyufa.

A vádlott 2019 februárjában ugyanezen cselekmény kilátásba helyezésével – elégtétel kikényszerítése érdekében – magát a szomszéd asszonyt is megfenyegette egy levélben.

A letartóztatásban lévő elkövetővel szemben az ügyészség terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat. Vele szemben 10 év szabadságvesztés is kiszabható.

Hozzászólások lezárva.