A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt elrendelte annak a fiatal férfinak a letartóztatását, aki 2020. szeptember 23-án a délutáni órákban Tatabányán az egyik buszmegállóban hasba szúrta a sértettet.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. szeptember 23-án délután Tatabánya egyik buszmegállójában kiabálni kezdett a sértettel, majd egy késsel, egy alkalommal hastájékon szúrta. A bántalmazás következtében a sértettnek hasi sérülése keletkezett, azonban a hasüregbe hatoló szúrás életveszélyes sérülést eredményezhetett volna.

Az alkalmi munkából élő, csavargó életmódot folytató gyanúsítottal szemben 2020. évben elkövetett testi sértés miatt még két büntetőeljárás van folyamatban, legutóbbi esetben a férfi Tatabánya egyik játszóterén a délutáni órákban combon és a vádlin szúrt meg egy másik sértettet.

Az ügyészség indítványával egyezően a járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a kihallgatandó tanúkat jogellenesen befolyásolná.

Hozzászólások lezárva.