A Budakörnyéki Járási Ügyészség tömegszerencsétlenséget okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a buszsofőrrel szemben, aki Cegléd térségében ittasan egy körforgalomban felborult az autóbusszal. A baleset következtében 17 utas sérült meg.

A bűnügy vádlottja 2017-ben autóbuszvezetőként dolgozott. 2017 júliusában Cegléd lakott területén kívül, a 311. számú főúton Tápiószőlős felől Cegléd irányába közlekedett egy szerződéses autóbuszjárattal. A buszon huszan utaztak.

A férfi ittasan vezette az autóbuszt. Vérében olyan mértékű etil-alkohol koncentráció volt, ami a bűncselekményi minősítést megalapozó mennyiség közel háromszorosa.

Az autóbusszal egy körforgalom felé haladt. Ezen az útszakaszon 60 km/h sebességkorlátozás volt érvényben.

A vádlott ittasságából eredően figyelmen kívül hagyta a 60 km/h-s sebességkorlátozást, és 90 km/h-val közelítette meg a körforgalmú kereszteződést. Ebben a körforgalomban az autóbusz 20-25 km/h sebességgel tudott volna biztonsággal áthaladni. A férfi ennek a sebességnek közel háromszorosával, kb. 64-70 km/h-val haladt be a körforgalomba.

Az autóbusz sodródni, majd borulni kezdett, végül az úttesten átlósan a jobb oldalára felborult.

A baleset következtében, az autóbusz utasai közül egy személy maradandó fogyatékossággal járó, súlyos sérülést, további négy személy súlyos sérülést és 12 személy könnyű sérülést szenvedett.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség tömegszerencsétlenséget okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja a férfit. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádlottal szemben, akinek bűnösségéről a Ceglédi Járásbíróság dönt.

 

Hozzászólások lezárva.