Az Egri Járási Ügyészség garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal az öt férfival szemben, akik 2018. március 29-én, egy közúti szabálytalanság után, több különböző helyszínen is bántalmazták egymást Egerben.

A vád szerint három vádlott hajnalban gépkocsival indult Ózdról Egerbe, hogy ott mezőgazdasági idénymunkát végezzenek. Útjuk során egy kilenc személyes kisbusz annak ellenére kezdett a gépkocsijuk előzésébe, hogy a szembe jövő sávban haladó távolsági autóbusz már túl közel volt hozzájuk, így azért, hogy a balesetet elkerüljék, vészfékezniük kellett.

A vádlottak 6 óra után érkeztek Egerbe, ahol egy nagyáruház parkolójában álltak meg, hogy reggelit vegyenek maguknak. Ekkor vették észre, hogy a korábban őket előző kisbusz szintén ott várakozik, ezért odamentek annak vezetőjéhez, és számon kérték a veszélyes manővert. Ebből előbb csak lökdösődés támadt, ám az hamarosan verekedéssé fajult. Az idénymunkások egyike boxerrel bántalmazta a sofőrt, akit aztán mindhárman ütni és rugdosni kezdtek, miután a kabátja kapucniját a fejére húzták. A járművezető testvére – egyben a mikrobusz egyik utasa – próbálta ugyan menteni a bátyját, de végül őt is megverték, majd elhajtottak a parkolóból.

Nem sokkal ezután, 7 óra tájban, a két gépjármű véletlenül ismét találkozott az egri laktanya közelében. Ekkor a korábban bántalmazott sofőr vágott a kisbusszal a személygépkocsi elé azért, hogy testvérével elégtételt vegyenek. A két férfi vascsövekkel a kezében ugrott ki a furgonból, majd nekiesett a másik három vádlottnak, akik futva menekültek előlük az utcán. Végül súlyosabb bántalmazás nem történt ugyan, de az idénymunkások így is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek az ütések miatt.

Az Egri Járási Ügyészség a csoportosan – egyesek által felfegyverkezve – elkövetett garázdaság bűntettével vádolt öt férfival szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett mértékes indítványt a vádiratában, valamint indítványozta azt is, hogy a bíróság a felfüggesztés próbaidejére rendelje el valamennyiük pártfogó felügyeletét.

Hozzászólások lezárva.