Főoldal » Archív » Vádemelés a bolgár embercsempésszel szemben

A Makói Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a bol­gár fér­fi­val szem­ben, aki idén május­ban egy török fér­fit pró­bált meg Magyar­or­szág terü­le­té­re csempészni.

A vád­irat sze­rint a vád­lott 2019. május 18. nap­ján éjjel 1 óra­kor jelent­ke­zett belé­pés­re egy autó­szál­lí­tó tré­lert vezet­ve Romá­nia terü­le­té­ről Magyar­or­szág irá­nyá­ba a nagy­la­ki határ­át­ke­lő­he­lyen. Az eljá­rás során meg­ál­la­pí­tást nyert, hogy a tré­le­ren szál­lí­tott sze­mély­gép­ko­csi cso­mag­te­ré­ben elrej­tő­zött egy török állam­pol­gár­sá­gú férfi, aki a határ­át­lé­pést meg­elő­ző­en, a határ­át­ke­lő­hely előt­ti utol­só autó­pá­lya pihe­nő­jé­ben egy ben­zin­kút­nál bújt meg a vád­lott uta­sí­tá­sa­i­nak meg­fe­le­lő­en. A vád­lott és az ille­gá­lis határ­át­lé­pő közöt­ti meg­ál­la­po­dás sze­rint, amennyi­ben a vád­lott sike­re­sen elszál­lí­tot­ta volna a török fér­fit Auszt­ri­á­ba, úgy 1000 eurót kel­lett volna fizet­nie. A meg­ál­la­po­dás kitért arra is, hogy a török fér­fi­nek át kell adnia a vád­lott részé­re az útle­ve­lét, a cipő­jét, vala­mint a kikap­csolt álla­pot­ban levő mobil­te­le­fon­ját is, ame­lyet csak Auszt­ri­á­ban, az 1000 euró meg­fi­ze­té­sét köve­tő­en kapott volna vissza.

A járá­si ügyész­ség a vád­lot­tat vagyo­ni haszon­szer­zés cél­já­ból elkö­ve­tett ember­csem­pé­szés bűn­tet­té­vel vádolja.

A vád­eme­lés­kor letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lott bűnös­sé­gé­nek kér­dé­sé­ben a Makói Járás­bí­ró­ság fog dönteni.