Főoldal » Hírek » A város pénzéből építkezett otthonában- a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A vád sze­rint egy nő, aki annak a köz­pont­nak az élén állt, aki Győr egyes neve­lé­si intéz­mé­nye­i­nek gaz­dál­ko­dá­sát ellen­őriz­te 2013 és 2015 között, 22 mil­lió forint vagyo­ni hát­rányt oko­zott a város­nak a vád szerint.

A Győri Járá­si Ügyész­ség vád­ira­tá­nak tény­ál­lá­sa sze­rint a jelen­leg 54 éves nő 27 darab úszósín kaput ren­delt meg és fizet­te­tett ki a gaz­da­sá­gi köz­pont­tal 96.698 forint érték­ben, melyek­ből élet­tár­sa házi fel­vo­nót épí­tett az ott­ho­nuk­ba. Ugyan­itt egy vil­lany­sze­re­lő­vel mun­ká­la­to­kat végez­te­tett 351.000 forint érték­ben, mely­nek szám­lá­ját ugyan­csak a köz­pont fizet­te ki helyette.

Emel­lett 96 alka­lom­mal olyan ter­mé­ke­ket ren­delt 21.555.244 forint érték­ben egy épí­tő­anyag keres­ke­dés­től, melye­ket isme­ret­len hely­re szál­lít­ta­tott. A szám­lá­kat azon­ban a köz­pont köny­ve­lé­sé­ben helyez­te el, az össze­ge­ket pedig átutaltatta.

Az ügyész­ség a nőt jelen­tős vagyo­ni hát­rányt okozó hűt­len keze­lés bűn­tet­té­vel, élet­tár­sát pedig, mint bűn­se­gé­det hűt­len keze­lés vét­sé­gé­vel vádolja.

A nyo­mo­zást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság mun­ka­tár­sai foly­tat­ták le, míg az ügy­ben vár­ha­tó­an a Győri Járás­bí­ró­ság hoz ítéletet.