Főoldal » Hírek » A letartóztatását indítványozta az ügyészség a rablónak, aki a kocsiját tankoló férfitól akart erőszakkal pénzt szerezni - a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti IX. Kerü­le­ti Ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta annak a 23 éves fér­fi­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, aki még 2020. decem­ber 20-án, vasár­nap dél körül pró­bált meg egy ferenc­vá­ro­si ben­zin­kút­nál egy fér­fit kirabolni.

A nyo­mo­zás eddig ada­tai sze­rint az ittas álla­po­tú elkö­ve­tő a ben­zin­kút­nál éppen gép­ko­csi­ját tan­ko­ló fér­fit –a  későb­bi sér­tet­tet -  leszó­lí­tot­ta, tőle pénzt kért, aki azt azzal hárí­tot­ta el, hogy kére­ge­tés helyett inkább men­jen dolgozni.

Ekkor a gya­nú­sí­tott  közöl­te áldo­za­tá­val, hogy „De adni fogsz!” majd a gyo­mor­szá­ján, vál­lán és a fején is több alka­lom­mal köze­pes erő­vel ököl­lel meg­ütöt­te a véde­ke­ző sértettet.

Az eset­re fel­fi­gyelt egy közel­ben tar­tóz­ko­dó másik férfi is,  aki­nek a köz­be­avat­ko­zá­sát köve­tő­en a gya­nú­sí­tott egy kicsit eltá­vo­lo­dott a sértettől.

Ezután a táma­dó ismét köze­lí­tett a sér­tett­hez, annak gép­ko­csi­ját leköp­te, őt újra lök­dös­ni kezd­te, továb­bá nemi szer­vét elő­vé­ve a sér­tet­tet és annak csa­lád­ját han­go­san fenyegette.

Ezután a rabló bár­mi­lyen érték meg­szer­zé­se nél­kül elhagy­ta a hely­színt -  nem sok­kal később őt a ferenc­vá­ro­si nyo­mo­zók fog­ták el.

A rab­lás bűn­tet­té­nek kísér­le­te meg­ala­po­zott gya­nú­já­val kihall­ga­tott bün­te­tett elő­éle­tű,  jelen­leg össze­sen hat továb­bi bün­te­tő­el­já­rás hatá­lya alatt álló férfi letar­tóz­ta­tás­ba helye­zé­sé­re vonat­ko­zó indít­vá­nyát a kerü­le­ti ügyész­ség a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek és a bűn­is­mét­lés veszé­lyé­nek reá­lis lehe­tő­sé­gé­re alapítja.

A kény­szer­in­téz­ke­dés tár­gyá­ban  a Budai Köz­pon­ti Kerü­le­ti Bíró­ság nyo­mo­zá­si bírá­ja a mai napon dönt. 

Az üggyel kap­cso­la­tos koráb­bi köz­le­mé­nyek itt érhe­tők el:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/eselye-sem-volt-tankolas-kozben-akart-kirabolni