Főoldal » Hírek » Teherautóval jártak motorokat lopni - a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Az ügyész­ség öt rend­be­li lopás miatt emelt vádat négy fér­fi­val szem­ben, akik a vád sze­rint moto­ro­kat lop­tak Győrből.

A Győri Járá­si Ügyész­ség vád­ira­ta sze­rint a négy férfi mind­egyi­ke volt koráb­ban bün­tet­ve. Az egyik férfi fia­tal­ko­rú, a másik külö­nös vissza­eső­nek minő­sül, a har­ma­dik férfi pedig a javí­tó­in­té­ze­ti neve­lés­ből tör­tént ide­ig­le­nes elbo­csá­tás hatá­lya alatt való­sí­tot­ta meg a bűn­cse­lek­mé­nye­ket. Elha­tá­roz­ták, hogy az egyi­kük által bérelt kis­te­her­au­tó­val győri tár­sas­há­zak­nál „elvi­he­tő” robo­gó­kat fog­nak keresni.

A ter­hel­tek két éjsza­ka alatt öt motor­ke­rék­párt lop­tak el mély­ga­rá­zsok­ból, udva­rok­ból. A jár­mű­ve­ket az álta­luk bér­let kis­te­her­au­tó­ban szállították.

Az elkö­ve­tő­ket azon­ban a rend­őrök a máso­dik éjjel ellen­őr­zés alá von­ták, így az akkor ello­pott moto­ro­kat, és egyi­kük ott­ho­ná­ban az előző éjjel eltu­laj­do­ní­tott jár­mű­ve­ket is megtalálták.

A nyo­mo­zás során a Győri Rend­őr­ka­pi­tány­ság rend­őrei jár­tak el, az érde­mi dön­tést pedig vár­ha­tó­an a Győri Járás­bí­ró­ság fogja meg­hoz­ni az ügyben.