Főoldal » Hírek » Ásóval és lapáttal támadtak az éjjeli hívatlan vendégek - fotókkal - a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kis­kun­ha­la­si Járá­si Ügyész­ség éjjel, fel­fegy­ver­kez­ve, cso­por­to­san elkö­ve­tett magán­lak­sér­tés és garáz­da­ság miatt vádat emelt azzal a fér­fi­val szem­ben, aki négy tár­sá­val együtt egy nyári éjjel ásó­val, lapát­tal és más szer­szám­nye­lek­kel fel­fegy­ver­kez­ve a közel­ben csa­lá­di ren­dez­vé­nyen szó­ra­ko­zó volt élet­tár­sá­ra és csa­lád­já­ra támadt.

A vád­irat sze­rint egy kis­kun­ha­la­si nő – az ügy egyik sér­tett­je - két hét­tel azután, hogy 20 éves élet­tár­si kap­cso­la­ta a vád­lot­tal fel­bom­lott, 2020. júli­us 10-én késő este roko­na­i­val és bará­ta­i­val ven­dég­ként szó­ra­ko­zott egy csa­lá­di ren­dez­vé­nyen. Egy­ko­ri élet­tár­sa és csa­lád­tag­jai egy köze­li ingat­lan­ban aznap este szin­tén ünne­pel­tek és ita­loz­tak. Az alko­hol és gyógy­szer hatá­sa alatt álló férfi késő éjjel a tég­la­ke­rí­té­sen átugor­va várat­la­nul meg­je­lent az asszony tár­sa­sá­gá­nál és a kezé­ben lévő lapát­tal élet­ve­szé­lye­sen fenye­get­ni kezd­te a jelen­lé­vő­ket. Közöl­te a volt élet­tár­sá­val, hogy „levág­ja a fejét és a kocsi után húzza”. Ezzel egy idő­ben a ház nyi­tott nagy­ka­pu­ján futva beron­tot­tak a férfi csa­lád­tag­jai – két férfi és két nő - is, akik a náluk lévő lapát­tal, lécek­kel és sep­rű­nye­lek­kel táma­dó­an lép­tek fel.

Egyi­kük azon­nal kiütöt­te az udva­ri vilá­gí­tást biz­to­sí­tó égőt és a sötét­ben törni-zúzni kez­dett. A házi­ak igye­kez­tek a gye­re­ke­ket biz­ton­ság­ba helyez­ni, a meg­tá­ma­dott csa­lád férfi tag­jai pedig eköz­ben meg­pró­bál­ták kite­rel­ni az utcá­ra a vád­lot­ta­kat. Az egyik táma­dó ásó­val hom­lo­kon ütött egy ven­dé­get, majd ásó­nyél­lel sze­men ütöt­te azt a nőt, akit ezután a „tulaj­do­nom vagy!” fel­ki­ál­tás­sal a volt élet­tár­sa a föl­dön von­szol­ni kez­dett, azután rátér­delt és ütle­gel­te. Miu­tán sike­rült őt eltá­vo­lí­ta­ni, csa­lád­tag­ja­i­val távo­zó­fél­ben a férfi lapát­tal még egy arra hala­dó kis­busz hátul­já­ra is rácsapott.

A meg­tá­ma­dott csa­lád tag­jai a bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben 8 napon belül gyó­gyu­ló zúzó­dá­sos sérü­lé­se­ket szen­ved­tek. Az élet kiol­tá­sá­ra alkal­mas esz­kö­zök­kel éjjel meg­je­le­nő vád­lot­tak erő­sza­kos cse­lek­mé­nye félel­met keltő és meg­bot­rán­koz­ta­tó volt.

Az ügyész­ség a hívat­la­nul érke­ző tár­sa­ság tag­ja­it a magán­lak­sér­tés és a garáz­da­ság súlyo­sab­ban minő­sü­lő bűn­tet­té­vel vádol­ja. Ügyük­ben a Kis­kun­ha­la­si Járás­bí­ró­ság fog dönteni.

A fok a bűn­cse­lek­mény hely­szí­nén készültek.