Főoldal » Hírek » A pénzt is eltakarította - a Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szi­get­szent­mik­ló­si Járá­si Ügyész­ség vádat emelt egy nő ellen, aki taka­rí­tás köz­ben mun­ka­adói fél­re­tett pén­zé­ből is rend­sze­re­sen elvett. 

A vád­irat sze­rint a nő már évek óta taka­rí­tott pén­zért a Duna­ha­rasz­ti­ban élő csa­lád házá­ban. Mivel meg­bíz­tak benne, nem követ­ték szem­mel a tevé­keny­sé­gét. A meg­bí­zó házas­pár a lakás egyik szo­bá­já­ban, egy doboz­ban tar­tot­ta körül­be­lül 1.000.000 forint össze­gű fél­re­tett pén­zét. Az elkö­ve­tő taka­rí­tás köz­ben meg­ta­lál­ta a pénzt, majd elha­tá­roz­ta, hogy abból elvesz.

2021 decem­ber eleje és 2022 már­ci­u­sa között a nő négy alka­lom­mal, össze­sen 280.000 forin­tot vett ki a doboz­ból kisebb rész­le­tek­ben. A sér­tet­tek­nek idő­köz­ben fel­tűnt, hogy meg­fo­gyat­ko­zott a pén­zük. Gya­na­kod­ni kezd­tek a taka­rí­tó­nő­re, ezért a doboz­ban lévő bank­je­gyek sor­szá­ma­it felírták.

2022. már­ci­us 2-án a sér­tet­tek ész­lel­ték, hogy újra hiány­zik a pénz­ből, így érte­sí­tet­ték a rend­őr­sé­get, miköz­ben az elkö­ve­tő még a ház­ban tar­tóz­ko­dott. A hely­szín­re érke­ző rend­őrök a nő ruhá­za­tá­ban meg­ta­lál­tak 40.00 forin­tot a jelölt bankóból.

A Szi­get­szent­mik­ló­si Járá­si Ügyész­ség az ügy­ben foly­ta­tó­la­go­san és üzlet­sze­rű­en elkö­ve­tett lopás miatt emelt vádat az elkö­ve­tő­vel szemben.