Főoldal » Hírek » Letartóztatásban a rendőrök elől autóval menekülő férfi - fotóval - a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A férfi - miu­tán kivon­ta magát az intéz­ke­dés alól és majd­nem elütött egy rend­őrt - elme­ne­kült, és kocsi­ja rend­szá­mát egy ház eresz­csa­tor­ná­já­ba dobta, hogy elke­rül­je az azonosítást.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint a 33 éves heve­si férfi 2023. már­ci­us 31-én eltil­tás hatá­lya alatt vezet­te gép­ko­csi­ját, amellyel nem állt meg egy STOP táb­lá­nál. A köz­le­ke­dé­si sza­bály­sze­gést lát­ták a keresz­te­ző­dés­ben álló rend­őrök, akik üldö­ző­be vet­ték az autót, és fény­jel­zés­sel jelez­ték neki, hogy áll­jon meg.

A férfi az uta­sí­tás elle­né­re nem állt meg, gép­jár­mű­ve sebes­sé­gét növel­ve tovább haladt a 3-as számú főúton, majd letért a főút mel­let­ti szer­viz­út­ra, és a bicik­li úton haladt tovább. A rend­őrök meg­kö­ze­lít­ve a jár­mű­vet újra fény és hang­jel­zést adtak, vala­mint han­gos­be­szé­lőn szó­lí­tot­ták fel a sofőrt, hogy áll­jon meg, amely­nek azon­ban tovább­ra sem tett eleget.

Ezután a férfi autó­já­val a búza­föld­re tért rá, ahol vissza­for­dult a 3-as számú főút irá­nyá­ba. A rend­őrök leál­lí­tot­ták a szol­gá­la­ti gép­jár­mű­vü­ket, majd lát­ha­tó­sá­gi mel­lényt visel­ve gya­lo­go­san kilép­tek a főút ellen­té­tes irá­nyú for­gal­mi sáv­ja­i­ba, ahol egyi­kük meg­ál­lí­tot­ta a for­gal­mat, míg a másik hiva­ta­los sze­mély kar­jel­zés­sel hívta fel a köze­le­dő fér­fit, hogy áll­jon meg, ami­nek ő ezút­tal sem tett eleget.

A férfi nagy sebes­ség­gel úgy haladt tovább az őt meg­ál­lí­ta­ni szán­dé­ko­zó rend­őrök mel­lett, hogy áttért a menet iránnyal szem­köz­ti for­gal­mi sávba úgy, hogy az egyik jár­őr­nek el kel­lett ugra­nia a bal­eset elke­rü­lé­se érde­ké­ben. Az elkö­ve­tő rövid ideig a menet iránnyal ellen­té­tes for­gal­mi sáv­ban haladt, majd vissza­tért a saját sáv­já­ba és menekült.

A több­szö­rö­sen bün­te­tett elő­éle­tű férfi, – aki három, vég­re­haj­tá­sá­ban pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­tés hatá­lya alatt áll – cse­lek­mé­nyé­vel erő­szak­kal aka­dá­lyoz­ta a rend­őri intéz­ke­dést, és szán­dé­ko­san köz­vet­len veszély­nek tett ki a rend­őrök éle­tét, testi épsé­gét, ezért az ügyész­ség elren­del­te őri­ze­tét, majd gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak és köz­úti veszé­lyez­te­tés bűn­tet­te miatt.

A bíró­ság a nyo­mo­zó ügyész­ség indít­vá­nyá­val min­den­ben egyet­ért­ve, a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát – a szö­kés, elrej­tő­zés, a bűn­is­mét­lés, vala­mint a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek veszé­lyé­re figye­lem­mel – egy hóna­pi idő­tar­tam­ra elren­del­te. A vég­zés ellen a gya­nú­sí­tott és védő­je fel­leb­be­zést jelen­tett be.

A fotó a szem­lén készült.