Főoldal » Hírek » Szabadulása után azonnal folytatta a kábítószer-kereskedelmet - a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség az első­fo­kon kisza­bott fegy­ház­bün­te­tés hely­ben­ha­gyá­sát indít­vá­nyoz­ta annak a vád­lott­nak, aki a koráb­ban kábítószer-kereskedelem miatt kisza­bott sza­bad­ság­vesz­tés bün­te­té­sé­ből fel­té­te­les sza­bad­ság­ra bocsá­tá­sát köve­tő­en újra jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­rel kereskedett.

A vád sze­rint a zalai vád­lott, ami­kor a kábítószer-kereskedelem miatt kisza­bott sza­bad­ság­vesz­té­sé­ből sza­ba­dult, külön­bö­ző faj­tá­jú kábí­tó­sze­re­ket, így amfe­ta­mint, mari­hu­á­nát és exta­syt szer­zett be. A kábí­tó­szert csa­lá­di házá­nak külön­bö­ző helyi­sé­ge­i­ben tar­tot­ta, és abból 2019 novem­be­ré­től közel egy éven át rend­sze­re­sen több sze­mély­nek érté­ke­sí­tett. 2020 novem­be­ré­ben egy köz­úti ellen­őr­zés során a rend­őrök a vád­lott gép­ko­csi­já­ban amfe­ta­mint talál­tak, majd a vád­lott­nál tar­tott ház­ku­ta­tás során továb­bi, jelen­tős mennyi­sé­gű, érté­ke­sí­tés­re szánt kábí­tó­szert került elő.

Az első­fo­kon eljárt Zala­eger­sze­gi Tör­vény­szék a vád­lot­tat, mint külö­nös vissza­esőt – a vád­dal egye­ző­en – jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­té­ben mond­ta ki bűnös­nek. Ezért 10 év sza­bad­ság­vesz­tés­re ítélte.

Az első­fo­kú íté­let ellen a vád­lott és védő­je eny­hí­té­sért fel­leb­be­zett, a Pécsi Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség pedig az első­fo­kon kisza­bott fegy­ház­bün­te­tés hely­ben­ha­gyá­sát indítványozta.

Az eljá­rás a Pécsi Íté­lő­táb­la előtt folytatódik.