Főoldal » Hírek » Tetőt és kaput is lebontott a visszajáró tolvaj csapat – fotókkal – a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Püs­pök­la­dá­nyi Járás Ügyész­ség négy férfi ellen emelt vádat, akik után­fu­tó­val hord­ták el egy telep­hely­ről az ello­pott fémeket.

A vád­irat sze­rint a négy férfi kifi­gyelt egy Sze­re­pen talál­ha­tó telep­he­lyet és elha­tá­roz­ták, hogy onnan érté­kes vagyon­tár­gya­kat lop­nak el.

2022. júni­us 14-én egy után­fu­tó­val a hely­szín­re men­tek, ahol leemel­ték a telep­hely 80 kg súlyú vas­ka­pu­ját és az azt záró lakat­tal együtt az után­fu­tó­ra tet­ték. Ezután az egyik mel­lék­épü­let tete­jé­ről lebon­tot­tak és ellop­tak 75 négy­zet­mé­ter­nyi alu­mí­ni­um­le­mezt. A lopott féme­ket a vád­lot­tak még aznap lead­ták egy kar­ca­gi hulladéklerakóban.

Más­nap az elkö­ve­tők vissza­men­tek a telep­hely­re, ahol a műhely épü­le­té­be betör­ve külön­bö­ző szer­szá­mok fém alkat­ré­sze­it feszí­tet­ték le, majd azo­kat is egy kar­ca­gi hul­la­dék­te­lep­re vitték.

A fém leadá­sa­kor a fér­fi­ak valót­la­nul azt állí­tot­ták, hogy az a saját­juk és azo­kért össze­sen több mint két­száz­ezer forin­tot kap­tak, amit elosz­tot­tak, majd feléltek.

A vád­lot­tak 2022. júni­us 16-án lopá­si cél­lal ismét vissza­men­tek a sér­tett telep­he­lyé­re, de ekkor a rend­őr­ség tet­ten érte őket.

Az elkö­ve­tők a sér­tett­nek több mint egy­mil­lió forint lopá­si kárt, a beren­de­zé­sek meg­ron­gá­lá­sá­val pedig 931.000 forint ron­gá­lá­si kárt okoz­tak, ami nem térült meg, így a sér­tett a Püs­pök­la­dá­nyi Rend­őr­ka­pi­tány­ság nyo­mo­zá­sa során kérte kárá­nak megtérítését.

A Püs­pök­la­dá­nyi Járá­si Ügyész­ség az elkö­ve­tő­ket nagyobb érték­re, foly­ta­tó­la­go­san, dolog elle­ni erő­szak­kal elkö­ve­tett lopás bűn­tet­té­vel és hamis magán­ok­irat fel­hasz­ná­lá­sá­nak vét­sé­gé­vel vádol­ja. Vád­ira­tá­ban indít­vá­nyoz­ta, hogy a Püs­pök­la­dá­nyi Járás­bí­ró­ság egyi­kü­ket vég­re­haj­tan­dó, tár­sa­it pedig fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés­re ítél­je és köte­lez­ze őket a sér­tett kárá­nak megtérítésére.