Főoldal » Hírek » Heves Vármegyei Főügyészség » Korszerűbb épületbe költözött az ügyészség Füzesabonyban – fotókkal – a Heves Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

Dr. Polt Péter leg­főbb ügyész ava­tó­ün­nep­ség kere­té­ben adta át a Füzes­abo­nyi Járá­si Ügyész­ség új szék­he­lyé­ül szol­gá­ló fel­újí­tott épületrészt.

 Füzes­abony­ban – hét­éves kiha­gyást köve­tő­en – 1991-ben hoz­ták létre ismét a helyi ügyész­sé­get. Az elhe­lye­zést biz­to­sí­tó épü­le­ten belül idő­vel bővült ugyan az alap­te­rü­let, de a körül­mé­nyek összes­sé­gük­ben nem adtak lehe­tő­sé­get a komo­lyabb fej­lesz­tés­re. A vál­toz­ta­tást igény­lő kor­sze­rű mun­ka­he­lyi kör­nye­zet meg­te­rem­té­se több mint har­minc év elmúl­tá­val idő­sze­rű­vé vált.

A járá­si ügyész­sé­gen – a veze­tő­vel együtt – jelen­leg három ügyész és egy fogal­ma­zó tel­je­sít szol­gá­la­tot, mun­ká­ju­kat két iro­dai dol­go­zó segí­ti. A több­ez­res nagy­ság­ren­dű ügy­for­ga­lom meg­kö­ve­te­li az opti­má­lis mun­ka­fel­té­te­le­ket, melyek mos­tan­tól, a pol­gár­mes­te­ri hiva­tal épü­le­tén belü­li új elhe­lye­zést köve­tő­en immár ren­del­ke­zés­re állnak.

Az átadó ünnep­sé­gen elhang­zott meg­nyi­tó­já­ban dr. Kal­már Gyula meg­bí­zott Heves vár­me­gyei főügyész vissza­te­kin­tett az elmúlt évti­ze­dek ese­mé­nye­i­re, a Füzes­abo­nyi Járá­si Ügyész­ség tör­té­ne­té­re, és mél­tat­ta az itt vég­zett szak­mai mun­kát. A meg­bí­zott főügyész kiemel­te a szer­ve­ze­ti egy­ség elis­me­rés­re méltó ered­mé­nye­it, melyek meg­tar­tá­sa vagy meg­ha­la­dá­sa a kor­sze­rű körül­mé­nyek között a jövő­ben is biz­to­sí­tott­nak látszik.

Dr. Zsidó And­rea meg­bí­zott veze­tő ügyész köszö­ne­tet mon­dott az új, magas szín­vo­na­lú elhe­lye­zé­sért, a járá­si ügyész­sé­gen dol­go­zók szem­szö­gé­ből is érté­kel­ve annak előnyeit.

Dr. Polt Péter ünne­pi beszé­dé­ben hang­sú­lyoz­ta, hogy az elmúlt húsz évben az ügyé­szi szer­ve­zet­ben folya­ma­to­san zaj­la­nak az inf­ra­struk­tu­rá­lis fej­lesz­té­sek. Az ügyész­ség kiemelt hang­súlyt fek­tet a XXI. szá­zad igé­nye­i­nek és elvá­rá­sa­i­nak meg­fe­le­lő kor­sze­rű mun­ka­he­lyek lét­re­ho­zá­sá­ra, ami – a gaz­da­sá­gi nehéz­sé­gek elle­né­re – a leg­több szer­ve­ze­ti egy­ség mel­lett immár a Füzes­abo­nyi Járá­si Ügyész­sé­gen is megvalósult.