Főoldal » Hírek » Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség » Vascsővel kérte számon volt élettársán az autót – videóval és fotókkal – a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kecs­ke­mé­ti Járá­si Ügyész­ség fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett önbí­rás­ko­dás, rab­lás és ron­gá­lás miatt vádat emelt egy több­szö­rö­sen bün­te­tett fér­fi­val szem­ben, aki igényt tart­va a volt élet­tár­sa által hasz­nált gép­ko­csi­ra, egy nyil­vá­nos autó­mo­só­ban vas­cső­vel szer­zett köve­te­lé­sé­nek érvényt.

 A vád­irat sze­rint a kecs­ke­mé­ti férfi rövid­del azután, hogy őt a bíró­ság más ügy­ben jog­erő­sen bör­tön­bün­te­tés­re ítél­te, 2022. júni­us 29-én késő este meg­lát­ta a volt élet­tár­sát, amint egy autó­mo­só­ban a hasz­ná­la­tá­ban lévő jár­mű­vet mossa. Mivel a férfi a kap­cso­la­tuk meg­szű­né­se után igényt tar­tott az autó­ra, ezért meg­állt, hogy szá­mon kérje a nőt. A férfi 1 méter hosszú­sá­gú vas­csö­vet ütés­re emel­ve elin­dult a sér­tett felé, miköz­ben meg­ölés­sel fenye­get­te meg. Kihasz­nál­va a nő rémült­sé­gét, a férfi beült a vita tár­gyát képe­ző jár­mű­be és olyan nagy sebes­ség­gel haj­tott ki a mosó­ból, hogy a jobb olda­li első ajtó­hoz csu­kott mosó­pisz­tolyt és annak csö­vét is kiszakította.

Ezután a férfi a vas­cső­vel össze­tör­te a hátsó szél­vé­dőt, a két­ol­da­li pil­lan­gó tük­rö­ket és több helyen a karosszé­ri­át, több mint 350 ezer forint kárt téve a jár­mű­ben. Végül magá­hoz vette a nő ira­tok­kal, kész­pénz­zel és sze­mé­lyes hasz­ná­la­ti tár­gyak­kal teli tás­ká­ját és távo­zott a hely­szín­ről. A sér­tett a férfi agresszív fel­lé­pé­se miatt a szom­szé­dos üzemanyag-töltő állo­má­son kért segítséget.

A nyo­mo­zás során kide­rült az is, hogy a vád­lott 2021 szep­tem­be­ré­ben Kecs­ke­mé­ten kira­bolt egy fér­fit, aki egy közös­sé­gi olda­lon meg­is­mert „nővel” meg­be­szélt talál­ko­zó­ra érkez­ve a nő helyett a vád­lot­tal talál­ta magát szem­be. A vád­lott meg­ra­gad­ta a tőrbe csalt férfi vál­lát és ruhá­za­tát, ami­nek hatá­sá­ra a meg­fe­nye­ge­tett sér­tett össze­sen 217 ezer forin­tot adott át a rablónak.

Az ügyész­ség a külö­nös vissza­eső­nek szá­mí­tó fér­fit fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett önbí­rás­ko­dás bűn­tet­te mel­lett rab­lás bűn­tet­té­vel, vala­mint ron­gá­lás vét­sé­gé­vel vádol­ja és ezért vele szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za azzal, hogy ked­vez­ménnyel nem sza­ba­dul­hat. A jelen­leg más ügy­ben jog­erős bör­tön­bün­te­té­sét töltő férfi ügyé­ben a Kecs­ke­mé­ti Járás­bí­ró­ság fog dönteni.

A csa­tolt fotók a vas­cső­vel meg­ron­gált autó­ról készül­tek, a vide­ót az autó­mo­só biz­ton­sá­gi kame­rá­ja rögzítette.