Főoldal » Hírek » Heves Vármegyei Főügyészség » Lebukott a pénztáros – videóval – a Heves Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Hat­va­ni Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a fia­tal fel­nőt­tel szem­ben, aki a hat­va­ni áru­ház­ban hóna­po­kon át saját zseb­re dolgozott. 

A vád sze­rint a 21 éves férfi 2020 janu­ár­já­tól az egyik nagy hat­va­ni áru­ház­ban diák­mun­kás­ként dol­go­zott, ahol ápri­lis hónap­tól kez­dő­dő­en pénz­tá­ro­si fel­ada­tot látott el. A vád­lott mód­sze­re az volt, hogy indo­ko­lat­lan nyug­ta­meg­sza­kí­tást alkal­maz­va a vásár­lók által a ter­mé­kek ellen­ér­té­ke­ként kifi­ze­tett összeg­ből külön­bö­ző mennyi­sé­gű papír­pénzt vett ki a kasszá­ból, majd azo­kat egy blokk­ba teker­ve a ruhá­za­tá­ba rej­tet­te és min­den eset­ben így távo­zott a pénz­tár­tól. A fia­tal férfi 2020 máju­sá­tól 2021 már­ci­u­sá­ig össze­sen 5.673.000 forin­tot sik­kasz­tott. A vád­lott ruhá­za­tá­ban a tet­ten­érés­kor 250.000 forin­tot találtak.

A járá­si ügyész­ség a saját zseb­re dol­go­zó pénz­tá­rost foly­ta­tó­la­go­san, jelen­tős érték­re, üzlet­sze­rű­en elkö­ve­tett sik­kasz­tás bűn­tet­té­vel vádolja.

A Hat­va­ni Járá­si Ügyész­ség most benyúj­tott vád­ira­tá­ban mér­té­kes indít­ványt tett arra az eset­re, ha a vád­lott a bíró­ság elő­ké­szí­tő ülé­sén beis­me­ri a ter­hé­re rótt bűn­cse­lek­mény elkö­ve­té­sét és lemond a tár­gya­lás­hoz való jogá­ról. A vád­ha­tó­ság 2 év 5 év pró­ba­idő­re fel­füg­gesz­tett sza­bad­ság­vesz­tés és ezen túl­me­nő­en 150.000 forint pénz­bün­te­tés kisza­bá­sá­ra tett indít­ványt. Az ügyész­ség indít­vá­nyoz­ta azt is, hogy a bíró­ság a pró­ba­idő tar­ta­má­ra ren­del­je el a vád­lott párt­fo­gó fel­ügye­le­tét, vala­mint köte­lez­ze a fér­fit az oko­zott kár megtérítésére.

A fel­vé­te­len a vád­lott cse­lek­mé­nye, továb­bá a tet­ten­éré­se nap­ján az elszá­mol­ta­tá­sa lát­ha­tó, melye­ket a biz­ton­sá­gi kame­ra rögzített.