Főoldal » Hírek » Pest Vármegyei Főügyészség » A vonaton fosztogatott a két elkövető – a Pest Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Daba­si Járá­si Ügyész­ség vádat emelt két férfi ellen, akik vona­ton fosz­tot­tak, illet­ve rabol­tak ki embereket.

A vád­irat sze­rint az elkö­ve­tők rend­sze­re­sen kére­ge­tés­ből sze­rez­tek pénzt a Budapest-Lajosmizse között köz­le­ke­dő vonatokon.

2023 feb­ru­ár­já­ban egyi­kük szin­tén a fenti vona­lon uta­zott, ami­kor ész­re­vet­te, hogy a vele szem­ben ülő férfi elaludt. Ezt kihasz­nál­va az alvó sér­tett zse­bé­ből kivet­te mobil­te­le­fon­ját, amely­nek tok­já­ban 100.000, forint is volt. Örkény meg­ál­ló­ban azután az elkö­ve­tő a tele­fon­nal és a pénz­zel együtt leszállt a vonatról.

Ezt köve­tő­en 2023 júni­u­sá­ban az egyik elkö­ve­tő szin­tén az érin­tett vas­út­vo­na­lon leült szem­ben az Örkény­ben 2 éves gyer­me­ké­vel fel­szál­ló sér­tet­tel. Miu­tán  mond­va­csi­nált ürüggyel szóba ele­gye­dett a sér­tet­tel, elő­ször 5.000, később 2.000, forint átadá­sá­ra szó­lí­tot­ta fel. Mivel a sér­tett férfi a pénz átadá­sát meg­ta­gad­ta, a másik elkö­ve­tő a sér­tett köz­vet­len köze­lé­be lépett és lát­ha­tó­vá tette, hogy jobb kezé­ben egy bics­kát tart, amely­nek pen­gé­jét még nem haj­tot­ta ki. Ezzel egy­ide­jű­leg oda­szólt a sér­tett­nek, hogy "ugye nem akarsz bajt?". Mivel a sér­tett fél­tet­te saját illet­ve gyer­me­ke testi épsé­gét, ezért átad­ta a kért összeget.

A vád­lot­tak ezután még mel­let­te marad­tak Ócsa meg­ál­ló­ig, ahol azután leszáll­tak a vonatról.

Daba­si Járá­si Ügyész­ség az ügy­ben a kifosz­tás bűn­tet­te illet­ve fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett rab­lás bűn­tet­te miatt emelt vádat.