Főoldal » Hírek » Központi Nyomozó Főügyészség » Rendőrökre támadt a születésnapot ünneplő család – videóval – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Deb­re­ce­ni Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség soron kívül lefoly­tat­ta a hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak bűn­tet­te és könnyű testi sér­tés vét­sé­ge miatt foly­ta­tott nyo­mo­zást, és vádat emelt két férfi és két nő ellen a Nyír­egy­há­zi Járás­bí­ró­sá­gon. 

A vád­irat sze­rint 2023. augusz­tus 16-án, csend­há­bo­rí­tás miat­ti beje­len­tés­re jelen­tek meg a rend­őrök egy sza­bol­csi tele­pü­lé­sen, azon­ban a csa­lád a fel­szó­lí­tá­sok­nak nem tett ele­get, így az újabb han­gos­ko­dás­ról szóló beje­len­tés­re már meg­erő­sí­tő erő­vel érke­zett a hely­szín­re a rendőrség.

A szü­le­tés­nap­ját ünnep­lő férfi ekkor kiment a ház elé és ököl­be szo­rí­tott kéz­zel kezd­te sér­te­get­ni a rend­őrö­ket, egyi­kü­ket test­kö­zel­ből fenye­get­ve akar­ta meg­aka­dá­lyoz­ni a sza­bály­sér­tés miat­ti intéz­ke­dést. Eköz­ben a férfi báty­ja is bekap­cso­ló­dott a trá­gár­ko­dó szi­dal­ma­zás­ba, majd egy jár­őrt nagy erő­vel meg­lö­kött, aki ennek követ­kez­té­ben elvesz­tet­te az egyensúlyát.

Az intéz­ke­dés­ben részt­ve­vő meg­erő­sí­tett rend­őri jelen­lét elle­né­re a csa­lád több ittas álla­po­tú tagja tovább foly­tat­ta az agresszív maga­tar­tást. A szü­le­tés­nap­ját ünnep­lő férfi élet­tár­sa azt közöl­te a rend­őrök­kel, ha nem lenne ott a gyer­me­ke, akkor fel­da­ra­bol­ná és meg­szur­kál­ná őket, míg az idő­sebb férfi a vele szem­ben intéz­ke­dő rend­őrt meg­rán­tot­ta és mell­ka­son lökte, egy másik rend­őrt pedig lefe­jelt. A fia­ta­labb férfi élet­tár­sa azért, hogy aka­dá­lyoz­za párja meg­bi­lin­cse­lé­sét, egy lavór víz­zel leön­töt­te a rend­őrt, majd a bilin­cse­lés köz­ben a kezét ragad­ta meg, és azt kia­bál­ta, hogy nem vihe­tik el a férfit.

Miköz­ben újabb rend­őri erők és egy men­tő­egy­ség érke­zett a hely­szín­re, meg­je­lent a fér­fi­ak lány­test­vé­re is, aki kezé­ben egy gyer­mek­kel az egyik rend­őr irá­nyá­ba futott és meg­pró­bál­ta arcon ütni, aki azon­ban sike­re­sen kitért a táma­dás elől.

A nyo­mo­zó ügyész­ség vád­ira­tá­ban azt indít­vá­nyoz­ta, hogy a bíró­ság – az elkö­ve­tés óta kény­szer­in­téz­ke­dés alatt álló – elkö­ve­tő­ket ítél­je bör­tön­bün­te­tés­re és mel­lék­bün­te­té­sül köz­ügyek­től eltiltásra.

Az ügy­ben koráb­ban kiadott saj­tó­köz­le­mény itt érhe­tő el: https://ugyeszseg.hu/letartoztatasban-a-szuletesnapot-unneplo-csalad-negy-tagja-a-kozponti-nyomozo-fougyeszseg-sajtokozlemenye/.

A vide­ón a rend­őr­re táma­dó lány­test­vér látható.