Főoldal » Hírek » Központi Nyomozó Főügyészség » Letartóztatásban a rokonait és a rendőröket robbantással fenyegető férfi – fotókkal – a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye

A Sze­ge­di Járás­bí­ró­ság egyet­ért­ve a nyo­mo­zó ügyész­ség indít­vá­nyá­val - egy hónap­ra letar­tóz­tat­ta azt a sze­ge­di fér­fit, aki a roko­na­it és a rend­őrö­ket rob­ban­tás­sal fenyegette.

A ren­del­ke­zés­re álló ada­tok sze­rint 2023. októ­ber 24-én, este az ötven­éves férfi szó­vál­tás­ba keve­re­dett volt házas­tár­sá­val, majd az ingat­lan­ban 2 liter ben­zint locsolt szét több helyi­ség­ben is, és kije­len­tet­te, hogy azt meg fogja gyújtani. 

A ház­ban egy har­ma­dik sze­mély is tar­tóz­ko­dott, ille­tő­leg ezen lak­rész­től elvá­laszt­va egy másik lakás­ban még ket­ten vol­tak. A bent lévők tele­fo­non érte­sí­tet­ték a rend­őr­sé­get, majd az ingat­lant az ablak­ra fel­sze­relt szú­nyog­há­ló kivá­gá­sát köve­tő­en elhagy­ták. A beje­len­tés­re két jár­őr­pá­ros érke­zett a hely­szín­re, akik intéz­ked­ni kezd­tek a fér­fi­val szem­ben, de ő nem tett ele­get a felszólításoknak.

A meg­ala­po­zott gyanú sze­rint az elkö­ve­tő egy fedett tera­szon a 2 lite­res űrtar­tal­mú PET palack­ban lévő gyú­lé­kony anyag mara­dé­kát a tőle 3 méter távol­ság­ra tar­tóz­ko­dó rend­őrök irá­nyá­ba öntöt­te. A férfi a kezé­ben tar­tott öngyúj­tót folya­ma­to­san csat­tog­tat­ta, és olyan kije­len­té­se­ket tett, hogy „Ne gyer­tek köze­lebb, mert meg­gyúj­tom, és meg­dög­lö­tök ti is, és én is!”, ezzel egy­ide­jű­leg egy PB gáz­pa­lack nyi­tó­csap­ján tar­tot­ta a kezét. Ami­kor a rend­őrök köze­lebb akar­tak hozzá lépni, a férfi a kinyi­tot­ta a palac­kot, amely­ből a 1,5 méter hosszú­sá­gú töm­lőn keresz­tül egy arra csat­la­koz­ta­tott gáz­égő­fej­ből 30 másod­per­cig folya­ma­to­san enged­te ki a palack gáztartalmát.

A rend­őrök erő­sí­tést kér­tek, majd ami­kor az elkö­ve­tő tele­fo­nált, így a figyel­me elte­re­lő­dött, az egyen­ru­há­sok köze­lebb lép­tek és megbilincselték.

A Sze­ge­di Regi­o­ná­lis Nyo­mo­zó Ügyész­ség elren­del­te a férfi őri­ze­tét, majd gya­nú­sí­tott­ként hall­gat­ta ki fel­fegy­ver­kez­ve elkö­ve­tett hiva­ta­los sze­mély elle­ni erő­szak és köz­ve­szély oko­zá­sá­ra irá­nyu­ló elő­ké­szü­let bűn­tet­te miatt, aki jelen cse­lek­ményt a volt fele­sé­ge sérel­mé­re koráb­ban elkö­ve­tett zak­la­tás bűn­tet­te és könnyű testi sér­tés vét­sé­ge miatt kisza­bott sza­bad­ság­vesz­tés pró­ba­ide­je alatt követ­te el.

A bíró­ság az ügyész­ség indít­vá­nyá­ra a gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát – arra figye­lem­mel, hogy fenn­áll a szö­kés, elrej­tő­zés és a bűn­is­mét­lés, vala­mint az eljá­rás aka­dá­lyo­zá­sá­nak veszé­lye – elren­del­te. A vég­zés ellen a gya­nú­sí­tott és védő­je fel­leb­be­zést jelen­tett be.

A fotók a hely­szí­nen készül­tek az elkö­ve­tés eszközeiről.