Főoldal » Hírek » Idősekre specializálódott – videóval – a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szé­kes­fe­hér­vá­ri Járá­si Ügyész­ség vádat emelt azzal a több­szö­rös vissza­eső fér­fi­val szem­ben, aki bevá­sár­lás köz­ben fosz­tott ki idős­ko­rú, érté­kei elvé­te­lét meg­aka­dá­lyoz­ni nem tudó személyeket.

A vád­irat sze­rint a férfi 2023 már­ci­u­sá­ban sza­ba­dult fegy­ház­bün­te­té­sé­ből, melyet idős­ko­rú­ak sérel­mé­re elkö­ve­tett kifosz­tás miatt szab­tak ki vele szem­ben. Ezt köve­tő­en 2023 ápri­li­sá­ban - alig több mint két hét alatt - újabb 13 bűn­cse­lek­ményt köve­tett el idős sér­tet­tek sérelmére.

A vád­lott ebben az idő­szak­ban Szé­kes­fe­hér­vár külön­bö­ző élel­mi­szer­üz­le­te­i­ben idős embe­rek pénz­tár­cá­ját lopta el jel­lem­ző­en oly módon, hogy a sér­tet­tek bevá­sár­ló­ko­csi­já­hoz ment, és az ott elhe­lye­zett tás­ká­ból a pénz­tár­cát, a benne lévő bank­kár­tyák­kal, eset­leg okira­tok­kal kivet­te és eltet­te. A vád­lott a bűn­cse­lek­mé­nye­ket több alka­lom­mal úgy követ­te el, hogy a sér­tett a bevá­sár­ló­ko­csi­ja köz­vet­len köze­lé­ben volt, eset­leg csak elfordult.

A letar­tóz­ta­tás­ban lévő fér­fi­val szem­ben az ügyész­ség arra tett indít­ványt, hogy őt a Szé­kes­fe­hér­vá­ri Járás­bí­ró­ság fegy­ház­bün­te­tés­re ítél­je, és tilt­sa el a köz­ügyek gyakorlásától.

A vide­ón az egyik élel­mi­szer­üz­let biz­ton­sá­gi kame­ra­fel­vé­te­le lát­ha­tó, mely rög­zí­tet­te a vád­lott által elkö­ve­tett egyik bűncselekményt.