Főoldal » Hírek » Eltiltották a vezetéstől, mégis bódultan vezetett és balesetet is okozott – videóval – a Fővárosi Főügyészség sajtóközleménye

A Buda­pes­ti II. és III. Kerü­le­ti Ügyész­ség vádat emelt és bör­tön­bün­te­tést indít­vá­nyo­zott egy 36 éves fér­fi­val szem­ben. Az elkö­ve­tő egy nap­pal azután, hogy eltil­tot­ták a veze­tés­től, ismét itta­san ült a volán mögé, később bal­ese­tet is okozott. 

A vád­irat sze­rint a férfi 2022 októ­be­ré­ben – egy nap­pal azután, hogy jog­erő­sen egy évre eltil­tot­ták a jár­mű­ve­ze­tés­től – itta­san veze­tett egy sze­mély­gép­ko­csit a fővá­ros­ban. Egy hónap­pal később a férfi újból alko­hol, vala­mint kábí­tó­szer fogyasz­tá­sát köve­tő­en ült a volán­hoz a III. kerü­let­ben. Utób­bi eset­nél a piros jel­zés elle­né­re behaj­tott egy keresz­te­ző­dés­be, és össze­üt­kö­zött egy sza­bá­lyo­san köz­le­ke­dő másik autó­val, amely­nek sofőr­je könnyű sérü­lé­se­ket szenvedett.

A Buda­pes­ti II. és III. Kerü­le­ti Ügyész­ség a vagyon elle­ni bűn­cse­lek­mé­nyek miatt már bün­te­tett elő­éle­tű fér­fit - mint több­szö­rös vissza­esőt - 2 rend­be­li ittas jár­mű­ve­ze­tés­sel és eltil­tás hatá­lya alat­ti jár­mű­ve­ze­tés vét­sé­gé­vel vádol­ja, és vele szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a vádiratban.

A férfi koráb­ban jelen ügy­ben letar­tóz­ta­tás­ban volt, jelen­leg más ügy­ben kisza­bott bün­te­té­sét tölti.

A fel­vé­te­len az lát­ha­tó, ahogy a férfi a bal­eset hely­szí­né­nek elha­gyá­sa után gya­lo­gol és a rend­őrök elfogják.