Főoldal » Hírek » 36 milliós zsákmány egy zalaegerszegi műszaki áruházból – videóval – a Zala Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Zala­eger­sze­gi Járá­si Ügyész­ség lopás bűn­tet­te miatt emelt vádat három román fér­fi­val szem­ben, akik fal­bon­tás­sal bemen­tek egy zala­eger­sze­gi műsza­ki áru­ház­ba és onnan érté­kes műsza­ki cik­ke­ket zsák­má­nyol­tak, több mint 36 mil­lió forint értékben.

A vád­irat sze­rint három román elkö­ve­tő­ből álló bűn­ban­da 2021. októ­ber 1-én haj­na­li­ban sze­mély­gép­ko­csi­val meg­je­len­tek Zala­eger­szeg egyik műsza­ki nagy­áru­há­zá­nak hátsó részé­nél, azzal a szán­dék­kal, hogy oda betörjenek.

A tol­va­jok közül ket­ten a maguk­kal hozott szer­szá­mok­kal az épü­let hátsó falát kibon­tot­ták, és a lyu­kon át bemen­tek az áru­ház rak­tár­he­lyi­sé­gé­be. Ott fel­fe­szí­tet­ték a nagyobb érté­kű műsza­ki cik­kek táro­lá­sá­ra szol­gá­ló, külön ráccsal védett belső rak­tár ajta­ját, majd tás­kák­ba pakol­tak oko­só­rá­kat, mobil­te­le­fo­no­kat, fül­hall­ga­tó­kat és notebook-okat, össze­sen 36 884 968 forint értékben.

Köz­ben a har­ma­dik férfi a kör­nyé­ket figyel­te, majd segí­tett tár­sa­i­nak a meg­ra­kott tás­ká­kat elvinni.

A lopá­si és  a ron­gá­lás­sal oko­zott 7 mil­lió forint körü­li kár a nyo­mo­zás során nem térült meg.

Az ügyész­ség a bűn­cse­lek­mé­nye­ket taga­dó vád­lot­tak­kal szem­ben lopás bűn­tet­te miatt emelt vádat, mely­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát és vagyon­el­kob­zás alkal­ma­zá­sát indítványozta.

A cse­lek­mény­ről készült fel­vé­tel az aláb­bi link­ről érhe­tő el: 

https://www.facebook.com/ugyeszseg/videos/415368047505101