Főoldal » Hírek » Prostituáltakat futtatott egy bűnbanda – a Békés Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Gyu­lai Járá­si Ügyész­ség üzlet­sze­rű­en elkö­ve­tett kerí­tés és kitar­tott­ság bűn­tet­te miatt indít­vá­nyoz­ta  egy sar­ka­di bűn­ban­da négy tagja – három férfi és egy nő – letar­tóz­ta­tá­sát, akik Ber­lin­ben magyar nőket futtattak. 

A nyo­mo­zás ada­tai alap­ján a három férfi 2022 janu­ár­ja után több magyar nőt Ber­lin­be utaz­ta­tott azért, hogy ők pros­ti­tú­ci­ós tevé­keny­sé­get végez­ze­nek. A nők tevé­keny­sé­gét Ber­lin­ben a nő ellen­őriz­te és koor­di­nál­ta tár­sa­i­val együtt, kül­föld­re tör­té­nő uta­zá­su­kat, elszál­lá­so­lá­su­kat együtt szer­vez­ték meg.

Az elkö­ve­tők terem­tet­ték meg a pros­ti­tú­ci­ós tevé­keny­ség fel­té­te­le­it abból a cél­ból, hogy a nők pén­zét meg­sze­rez­zék, és saját cél­ja­ik­ra for­dít­has­sák. A pros­ti­tu­ál­tak a meg­ke­re­sett pénz egy részét a ter­hel­tek­nek átad­ták, akik azt saját meg­él­he­té­sük­re, saját cél­ja­ik­ra for­dí­tot­ták, napi élet­vi­te­lü­ket ezen sze­mé­lyek által átadott pénz­ből fedezték.

A Gyu­lai Járá­si Ügyész­ség azért kez­de­mé­nyez­te a ter­hel­tek letar­tóz­ta­tá­sát, mert a bűn­cse­lek­mé­nyek nagy tár­gyi súlya, magas bün­te­té­si téte­le miatt fenn­állt a szö­kés, elrej­tő­zés veszé­lye. Tar­ta­ni lehe­tett attól is, hogy az elkö­ve­tők sza­bad­lá­bon a tanúk befo­lyá­so­lá­sá­val, a bizo­nyí­té­kok mani­pu­lá­lá­sá­val a bizo­nyí­tás ered­mé­nyes­sé­gét veszé­lyez­tet­nék, ille­tő­leg a bűn­is­mét­lés veszé­lye is fennállt.

A Gyu­lai Járás­bí­ró­ság nyo­mo­zá­si bíró­ja az ügyész­ség indít­vá­nyá­val egyet­ért­ve 1 hónap­ra elren­del­te a gya­nú­sí­tot­tak letartóztatását.

A rend­őr­sé­gi köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elapadt-a-penzforras