Főoldal » Hírek » A plázában rontott neki haragosának – fotóval – a Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kapos­vá­ri Járá­si Ügyész­ség súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat azzal a fér­fi­val szem­ben, aki előbb kigán­csol­ta, majd több­ször meg­ütöt­te és meg­rúg­ta vita­part­ne­rét egy bevásárlóközpontban. 

A vád sze­rint a húszas éve­i­ben járó férfi 2023 máju­sá­ban egy kapos­vá­ri üzlet­köz­pont­ban vélet­le­nül össze­fu­tott azzal a másik fia­tal fér­fi­val, aki­vel már az előző nap össze­szó­lal­ko­zott az inter­ne­ten. Ezután mind­ket­ten elhagy­ták az épü­le­tet, hogy kint „beszél­jék meg” a vitá­ju­kat, ez azon­ban hamar dula­ko­dás­ba tor­kol­lott, mely­nek során az ifjabb férfi több sérü­lést is szenvedett.

Erre tekin­tet­tel a sér­tett a bevá­sár­ló­köz­pont­ba futott a táma­dó­ja elől, a vád­lott azon­ban hamar utol­ér­te, és előbb elgán­csol­ta, majd a már föl­dön fekvő fér­fit még több alka­lom­mal meg­ütöt­te és meg­rúg­ta a fején.  A továb­bi bán­tal­ma­zást pedig csak a biz­ton­sá­gi szol­gá­lat mun­ka­tár­sa­i­nak fel­lé­pé­se aka­dá­lyoz­ta meg.

Bár a sér­tett ekkor nyolc napon belül gyó­gyu­ló zúzó­dá­sos sérü­lést szen­ve­dett, a vád­lott táma­dá­sa – külö­nö­sen az érin­tett test­tá­jék­ra figye­lem­mel – alkal­mas volt súlyo­sabb sérü­lé­sek oko­zá­sá­ra is, melyek elma­ra­dá­sa rész­ben a vélet­len­nek, rész­ben a sér­tett véde­ke­zé­sé­nek volt köszönhető.

A Kapos­vá­ri Járás­bí­ró­ság­hoz benyúj­tott vád­ira­tá­ban az ügyész­ség fel­füg­gesz­tett bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta a fér­fi­val szem­ben azzal, hogy a bíró­ság a vád­lott párt­fo­gó fel­ügye­le­tét is ren­del­je el, egy­út­tal maga­tar­tá­si sza­bály­ként írja elő a részé­re, hogy tart­sa távol magát a sértettől.

A bevá­sár­ló­köz­pont biz­ton­sá­gi kame­rá­ja által rög­zí­tett fel­vé­tel­ből kimen­tett fotón a bán­tal­ma­zás látható. 

Egy férfi előbb kigáncsolta, majd többször megütötte és megrúgta vitapartnerét egy kaposvári bevásárlóközpontban.