Főoldal » Hírek » Fél kilogrammnál is több kábítószert tartott magánál az elkövető – fotókkal – a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye

A kábítószer-kereskedelem bűn­tet­te miatt indult ügy­ben a Komárom-Esztergom Vár­me­gyei Főügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be azzal a fér­fi­val szem­ben, aki több mint fél kilo­gramm koka­in és amfe­ta­min tar­tal­mú port tar­tott tatai ott­ho­ná­ban, hogy azt továbbértékesítse.

A vád­irat sze­rint a férfi 2022. janu­ár 24. nap­ját meg­elő­ző­en isme­ret­le­nül maradt sze­mély­től koka­in és amfe­ta­min tar­tal­mú anya­got szer­zett meg, azért, hogy azt  mások részé­re rend­sze­re­sen értékesítse. 

Az elkö­ve­tő a kábí­tó­szer egy részét kisebb ada­gok­ra oszt­va önzá­ró műanyag tasa­kok­ba cso­ma­gol­ta, másik részét nagyobb ada­gok­ban ott­ho­na hűtő­szek­ré­nyé­nek mély­hű­tő részé­ben vala­mint a kam­rá­ban helyez­te el.

Az ügyész­ség a vád­ira­tá­ban arra tett indít­ványt, hogy a Tata­bá­nyai Tör­vény­szék a fér­fit vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés­re és köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítél­je, a lefog­lalt  kábí­tó­szert és az elkö­ve­tés­hez hasz­nált dará­lót, mér­le­ge­ket, kof­fe­int és műanyag tasa­ko­kat koboz­za el, vala­mint ren­del­jen el vagyon­el­kob­zást a tőle lefog­lalt 5 mil­lió forintra.

A jelen­tős mennyi­sé­gű kábí­tó­szer­re elkö­ve­tett kábítószer-kereskedelem bűn­tet­tét a Bün­te­tő Tör­vény­könyv öt évtől húsz évig, vagy élet­fogy­tig ter­je­dő sza­bad­ság­vesz­tés­sel bünteti.

A képe­ket a rend­őr­ség készí­tet­te a fér­fi­nél talált kábí­tó­szer­ről és cso­ma­go­ló anyagról: