Főoldal » Hírek » Súlyosítást indítványoz a fellebbviteli főügyészség a féltékenységből élettársára támadó vádlott ügyében - a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A Pécsi Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség az első­fo­kú bíró­ság által kisza­bott bün­te­tés súlyo­sí­tá­sá­ra tett indít­ványt a Pécsi Íté­lő­táb­lán annak a vád­lott­nak a bün­te­tő­ügyé­ben, aki élet­tár­sát fél­té­keny­ség­ből súlyo­san bántalmazta. 

Az első­fo­kú íté­let sze­rint a férfi 2019. augusz­tu­sá­ban egy Somogy megyei tele­pü­lé­sen az élet­tár­sá­val közö­sen lakott házuk­ban egyik barát­já­val ita­lo­zott. A fér­fi­ak­hoz később az élet­társ is csat­la­ko­zott. A késő esti órák­ban a vád­lott lefe­küdt alud­ni, rövid­del később azon­ban fel­éb­redt, és a kony­há­ba vissza­tér­ve ész­lel­te, hogy élet­tár­sa a lakás­ban mara­dó barát­tal intim hely­zet­be került. A lát­vány­tól heves indu­lat­ba jövő férfi élet­tár­sát az éjsza­ka folya­mán több­ször súlyo­san bán­tal­maz­ta, amely­nek követ­kez­té­ben a sér­tett köz­ve­tett élet­ve­szé­lyes álla­pot­ba került.

Az első­fo­kú bíró­ság a vád­lott bűnös­sé­gét – a vád­dal egye­ző­en – erős fel­in­du­lás­ban elkö­ve­tett ember­ölés bűn­tet­té­nek kísér­le­té­ben álla­pí­tot­ta meg. Ezért 1 év 3 hónap vég­re­haj­tan­dó sza­bad­ság­vesz­tés­re ítélte.

 Az ügyész a vád­lott bün­te­té­sé­nek súlyo­sí­tá­sa iránt jelen­tett be fel­leb­be­zést, melyet a Pécsi Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség fenntartott.

A bün­te­tő­el­já­rás másod­fo­kon a Pécsi Íté­lő­táb­la előtt folytatódik.