Főoldal » Hírek » Elrendelte a nyomkövető eszköz alkalmazását az ítélőtábla a milliárdos adócsaló bűnszervezet ügyében - a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleménye

A fel­lebb­vi­te­li főügyész­ség indít­vá­nyá­nak meg­fe­le­lő­en ren­del­ke­zett a másod­fo­kú bíró­ság az elkö­ve­tők moz­gá­sát nyo­mon köve­tő tech­ni­kai esz­köz alkal­ma­zá­sá­ról a hús­ipa­ri cég tulaj­do­no­sá­val, és annak fiá­val szem­ben. 

A Kecs­ke­mé­ti Tör­vény­szék bűn­szer­ve­zet­ben elkö­ve­tett költ­ség­ve­té­si csa­lás bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mé­nyek miatt foly­tat bün­te­tő­el­já­rást 110 vád­lot­tal szem­ben, akik a vád­irat sze­rint 6,1 mil­li­árd forint össze­gű vagyo­ni hát­rányt okoz­tak a magyar költségvetésnek.

Az első­fo­kú bíró­ság a tár­gya­lás elő­ké­szí­té­si sza­ka­szá­ban több vád­lott kény­szer­in­téz­ke­dé­sé­ről hozott dön­tést: a cég tulaj­do­no­sá­nak, továb­bá ügy­ve­ze­tő­jé­nek bűn­ügyi fel­ügye­le­tét fenn­tar­tot­ta, és meg­szün­tet­te a nyom­kö­ve­tő tech­ni­kai esz­kö­zök alkal­ma­zá­sát. A tulaj­do­nos fiá­nak a letar­tóz­ta­tá­sát meg­szün­tet­te, és vele szem­ben bűn­ügyi fel­ügye­le­tet ren­delt el, ugyan­csak a nyom­kö­ve­tő esz­köz hasz­ná­la­ta nélkül.

Az ügyész­ség fel­leb­be­zést jelen­tett be a tör­vény­szék vég­zé­se­i­vel szem­ben, ame­lyet a Sze­ge­di Fel­lebb­vi­te­li Főügyész­ség fenn­tar­tott és indít­ványt tett az ügy­ben másod­fo­kon eljá­ró Sze­ge­di Íté­lő­táb­lá­nak az első­fo­kú vég­zé­sek meg­vál­toz­ta­tá­sá­ra, vala­mint a nyom­kö­ve­tő tech­ni­kai esz­kö­zök alkal­ma­zá­sá­nak elrendelésére.

A másod­fo­kú bíró­ság, a fel­lebb­vi­te­li főügyész­ség indít­vá­nyá­nak meg­fe­le­lő­en, vala­mennyi érin­tett vád­lott ese­té­ben elren­del­te a bűn­ügyi fel­ügye­let maga­tar­tá­si sza­bá­lya­i­nak ellen­őr­zé­sé­re szol­gá­ló nyom­kö­ve­tő esz­kö­zök használatát.