Főoldal » Hírek » Lakat alatt az unokázós csalók - VIDEÓVAL - a Nógrád Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Sal­gó­tar­já­ni Járás­bí­ró­ság elren­del­te annak a fér­fi­nek és nő tár­sá­nak a letar­tóz­ta­tá­sát, akik a gyanú sze­rint több sze­mély­től csal­tak ki, illet­ve kísé­rel­tek meg kicsal­ni kész­pénzt tele­fo­non Nóg­rád és Heves megyében. 

A rend­őr­ség ügye­le­té­re 2021. feb­ru­ár 10-én dél­után érke­zett beje­len­tés arról, hogy egy idős sal­gó­tar­já­ni fér­fi­től isme­ret­len sze­mé­lyek három mil­lió forint kész­pénzt csal­tak ki. Kül­föl­di tele­fon­szám­ról hív­ták azzal, hogy hoz­zá­tar­to­zó­ját bal­eset érte, kész­pénz­re van szük­sé­ge, amit rend­őrök vesz­nek át tőle. A téve­dés­be ejtett sér­tett a lak­cí­mé­re érke­ző, magu­kat rend­őr­nek kiadó csa­lók­nak át is adta a kért összeget. 

A Nóg­rád Megyei Rendőr-főkapitányság mun­ka­tár­sai beazo­no­sí­tot­ták, majd 2021. már­ci­us 26-án Pász­tón el is fog­ták a bűn­cse­lek­mé­nyek elkö­ve­té­sé­vel meg­ala­po­zot­tan gya­nú­sít­ha­tó 67 éves és 52 éves szlo­vák állam­pol­gá­ro­kat. Ezen a napon pénz átadá­sá­ra az akció miatt már nem került sor, noha az elfo­gott két sze­mély az elmúlt hét végén Sal­gó­tar­ján­ban és Gyön­gyö­sön több idős sze­mély­től is pró­bált ily módon pénzt szerezni.

Az elő­ál­lí­tott sze­mé­lye­ket a rend­őrök több­rend­be­li bűn­szö­vet­ség­ben, üzlet­sze­rű­en elkö­ve­tett csa­lás bűn­tett meg­ala­po­zott gya­nú­ja miatt hall­gat­ták ki, őri­zet­be vet­ték, és elő­ter­jesz­tést tet­tek letar­tóz­ta­tá­suk indítványozására.

A Sal­gó­tar­já­ni Járá­si Ügyész­ség indít­vá­nya nyo­mán a bíró­ság egy hónap­ra elren­del­te a két gya­nú­sí­tott letar­tóz­ta­tá­sát a bizo­nyí­tás meg­ne­he­zí­té­sé­nek veszé­lye miatt, illet­ve a bűn­is­mét­lés meg­aka­dá­lyo­zá­sa érdekében.

A vég­zést az ügyész mel­lett a férfi és védő­je is tudo­má­sul vette, az ellen csak a nő és védő­je jelen­tett be fellebbezést.

Az ügy­ről kiadott – vide­ó­fel­vé­telt és fény­ké­pe­ket is tar­tal­ma­zó – rend­őr­sé­gi saj­tó­köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/letartoztatasban-a-szlovak-unokazos-csalok