Főoldal » Hírek » Vandál módon fosztottak ki egy italboltot vádlottak - Fotóval - a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Kapos­vá­ri Járá­si Ügyész­ség nagyobb kárt okozó ron­gá­lás és más bűn­cse­lek­mé­nyek miatt emelt vádat azzal a 31 éves – más ügy­ben letar­tóz­ta­tás­ban lévő - fér­fi­val és 25 éves tár­sá­val szem­ben, akik van­dál módon tör­tek fel egy ital­bol­tot, majd az idő­sebb vád­lott egy gép­ko­csit is megrongált.

A két bün­te­tett elő­éle­tű férfi 2020 már­ci­u­sá­ban ittas álla­pot­ban elha­tá­roz­ta, hogy fel­tör­nek egy kapos­vá­ri ital­bol­tot azért, hogy onnan ételt és továb­bi alko­holt zsák­má­nyol­ja­nak. A vád­lot­tak a késő esti órák­ban érkez­tek meg a kocs­má­hoz, ahol több nyí­lás­zá­rót is betör­tek, mire be tud­tak menni az egységbe.

A vád­lot­tak végül 49.000 forint érték­ben lop­tak el sze­szes ita­lo­kat és ropog­tat­ni való­kat. A két férfi az ital­bolt bel­te­ré­be jutva kirí­vó­an van­dál módon törni zúzni kez­dett, mely­nek során meg­ron­gál­ták a sör­csa­pot, a kávé­gé­pet, több asz­talt és szé­ket, tönk­re tet­ték a biz­ton­sá­gi kame­ra­rend­szert is, illet­ve össze­tör­tek több üveg­nyi tömény sze­szes italt is. Ezzel közel 700.000 forint ron­gá­lá­si kárt okoz­tak az ital­bolt tulajdonosának.

Az eset más­nap­ján az idő­sebb vád­lott ismét ittas álla­pot­ban ran­da­lí­ro­zott Kapos­vá­ron, ekkor a 48-as Ifjú­ság útján leál­lí­tott gép­ko­csit ron­gált meg oly módon, hogy az autó fénye­zé­sé­be egy tol­lal olvas­ha­tat­lan szö­ve­get és szá­mo­kat kar­colt, ami­vel 60.000 forint kárt oko­zott. A férfi jelen­leg más ügy­ben letar­tóz­ta­tás­ban van, ugyan­is ő volt az, aki 2020 szep­tem­be­ré­ben Kapos­vá­ron meg­pró­bált kira­bol­ni egy idős asszonyt, amit a köz­te­rü­le­ti kame­rák is rögzítettek.

Az ügyész­ség a Kapos­vá­ri Járás­bí­ró­ság­hoz benyúj­tott vád­ira­tá­ban az idő­sebb, több­szö­rös vissza­eső­nek minő­sü­lő fér­fi­val szem­ben fegy­ház, míg fia­ta­labb tár­sá­val szem­ben bör­tön foko­za­tú sza­bad­ság­vesz­tés kisza­bá­sá­ra tett indítványt.