Főoldal » Hírek » Bodzát szedtek, majd kirabolták a sértettet a zsákai férfiak - a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Berettyó­új­fa­lui Járá­si Ügyész­ség rab­lás bűn­tet­te és más bűn­cse­lek­mény miatt emelt vádat két férfi ellen, akik a sér­tett udva­rán bodzát szed­tek, majd bemen­tek a házba, a sér­tett meg­ver­ték és kira­bol­ták.

A fia­tal férfi és nagy­báty­ja 2021. május 27-én, 18 óra körü­li idő­ben egy zsá­kai ház udva­rán a sér­tett enge­dé­lyé­vel bodzát szed­tek, majd egy idő után a tulaj­do­nos bein­vi­tál­ta őket a házba, sört és ciga­ret­tát adott nekik. Rövid idő eltel­té­vel a fia­ta­labb vád­lott oda­ment az ágyon ülő sér­tett­hez és fel­szó­lí­tot­ta arra, hogy adjon nekik pénzt. A sér­tett a fel­hí­vás­ra egy­ál­ta­lán nem rea­gált, ezért a fia­ta­labb férfi őt tenyér­rel arcon ütöt­te és meg­lök­te, majd átku­tat­ta a rajta lévő ruhá­za­tot és a nad­rág­ja zse­bé­ből elvet­te a 22.000 forint kész­pén­zét. Ezt köve­tő­en az ágyon ülő sér­tet­tet mind­két vád­lott fel­vált­va tenyér­rel és ököl­lel ütötte.

A sér­tett ütle­ge­lé­sét köve­tő­en a vád­lot­tak a szo­bá­ban szét­néz­tek és össze­szed­ték a szá­muk­ra érté­ke­sebb tár­gya­kat, majd elmen­tek a hely­szín­ről. A vád­lot­tak közel 35.000 forint kárt okoz­tak a sér­tett­nek, amely rész­ben, a fia­ta­labb vád­lot­tól tör­tént lefog­la­lás útján megtérült.

A bán­tal­ma­zás követ­kez­té­ben a sér­tett a fején több­szö­rös, nyolc napon belül gyó­gyu­ló zúzó­dá­sos sérü­lé­se­ket szen­ve­dett, azon­ban figye­lem­mel a sérült test­tá­jék­ra, a bán­tal­ma­zás mód­já­ra és kitar­tó jel­le­gé­re a vád­lot­tak szán­dé­ka nyolc napon túl gyó­gyu­ló sérü­lés oko­zá­sá­ra irányult.

Az ügy­ben a nyo­mo­zást a Berettyó­új­fa­lui Rend­őr­ka­pi­tány­ság foly­tat­ta le.

A jelen­leg letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lot­tak ellen a Berettyó­új­fa­lui Járá­si Ügyész­ség társ­tet­tes­ként elkö­ve­tett rab­lás bűn­tet­te és súlyos testi sér­tés bűn­tet­té­nek kísér­le­te miatt emelt vádat a Berettyó­új­fa­lui Járás­bí­ró­sá­gon. A vád­irat­ban mind­két elkö­ve­tő­vel szem­ben bör­tön­bün­te­tés és köz­ügyek­től eltil­tás mel­lék­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta. A járá­si ügyész­ség a vád­irat­ban a bün­te­tés konk­rét mér­té­ké­re vonat­ko­zó­an is indít­ványt tett arra az eset­re, ha a vád­lot­tak a járás­bí­ró­ság elő­ké­szí­tő ülé­sén elis­me­rik a bűn­cse­lek­mé­nyek vád­irat­ban leír­tak sze­rin­ti elkö­ve­té­sét és lemon­da­nak a tár­gya­lás­hoz való jogukról.