Főoldal » Hírek » Aprópénz miatt volt iskolatársa lábát is eltörte a rabló - fotókkal - a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

Rab­lás, kifosz­tás és pénz­mo­sás miatt emelt vádat a Kis­kun­ha­la­si Járá­si Ügyész­ség azzal a fér­fi­val szem­ben, aki egy idős asszony kifosz­tá­sa mel­lett egy volt isko­la­tár­sát is kira­bol­ta. 600 forint apró­pénz meg­tar­tá­sa érde­ké­ben a fia­tal­ko­rú sér­tet­tet úgy meg­lök­te, hogy szár­ka­pocs­csont törést szenvedett.

A vád­irat sze­rint a kis­kun­ha­la­si férfi – az ügy vád­lott­ja - 2021. júni­us 25-én, dél­előtt, Kis­kun­ha­las bel­vá­ro­sá­ban össze­ta­lál­ko­zott koráb­bi isko­la­tár­sá­val, aki­től pénzt kért. Ami­kor a fia­tal­ko­rú sér­tett 200 forin­tot kivett a pénz­tár­cá­já­ból, a vád­lott ész­re­vet­te, hogy abban papír­pénz is van és elha­tá­roz­ta, hogy azt meg­szer­zi. Több pénzt kez­dett köve­tel­ni a fia­tal­ko­rú­tól, aki végül némi ellen­ál­lás után elfo­gad­ta a vád­lott aján­la­tát, hogy átad­ja a nála lévő 1.000 forin­tos bank­je­gyet, ennek fejé­ben meg­kap­ja a vád­lott­nál lévő apró­pénzt. A férfi való­já­ban az aprót is meg akar­ta tar­ta­ni, ezért kirán­tot­ta a sér­tett kezé­ből a papír­pénzt és elsi­e­tett a hely­szín­ről. A sér­tett azon­ban utána ment és kérte a pénz­ér­mék vissza­adá­sát. Ekkor a vád­lott a sér­tett felé for­dult és a pénz meg­tar­tá­sa érde­ké­ben a bal vál­lá­nál meg­lök­te. A lökés hatá­sá­ra a sér­tett meg­tán­to­ro­dott, a boká­ja kibi­csak­lott és szár­ka­pocs­csont törést szen­ve­dett. Ami­kor a sér­tett közöl­te a vád­lot­tal, hogy meg­sé­rült, a rabló oda­ad­ta neki az aprópénzt.

Kide­rült, hogy két hónap­pal koráb­ban, ami­kor egy fűrészt vitt vissza a 74 éves, nehe­zen mozgó sér­tett­nek, kihasz­nál­va az asszony rossz fizi­kai és szel­le­mi álla­po­tát, a lakás­ba is bement, ott magá­hoz vett egy 20 ezer forint érté­kű elekt­ro­mos lánc­fű­részt és távozott.

A fér­fi­nak ami­att is felel­nie kell, mert abból a pénz­ből része­sült, amit társa egy ott­ho­ná­ban tar­tóz­ko­dó idős asszony­tól ello­pott. Az ügy másik vád­lott­ja 2021. júni­us 29-én reg­gel a nyi­tott abla­kon át kifi­gyel­te a sér­tett moz­gá­sát, a szú­nyog­há­lót lesze­rel­te és a szo­bá­ba bemász­va a ruha­ne­műk közé rej­tett 300 ezer forin­tot ellopta.

Az ügyész­ség a fér­fit a rab­lás mel­lett súlyos testi sér­tés, kifosz­tás és pénz­mo­sás bűn­tet­té­vel vádol­ja, míg tár­sá­nak lopás bűn­tet­te miatt kell felel­nie. Az ügyész­ség mind­két bün­te­tett elő­éle­tű fér­fi­val szem­ben bör­tön­bün­te­tés kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­za. A letar­tóz­ta­tás­ban lévő vád­lot­tak ügyé­ben a Kis­kun­ha­la­si Járás­bí­ró­ság fog dönteni.