Főoldal » Hírek » Halált okozó ökölütés az óévbúcsúztatót követően - a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A halált okozó testi sér­tés bűn­tet­te miatt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyész­ség vád­ira­tot nyúj­tott be azzal a fér­fi­val szem­ben, aki­nek ököl­üté­se követ­kez­té­ben a sér­tett olyan súlyos kopo­nya­sé­rü­lést szen­ve­dett, hogy a kór­ház­ban néhány nap múlva elhunyt.

A férfi letar­tóz­ta­tá­sá­nak elren­de­lé­sé­ről a https://ugyeszseg.hu/okollel-utotte-meg-lakotarsat-a-komarom-esztergom-megyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/ olda­lon adott ki köz­le­ményt az ügyészség.

A vád­irat sze­rint az elkö­ve­tő óév­bú­csúz­ta­tá­son nagy mennyi­sé­gű sze­szes italt fogyasz­tott. A férfi 2021. janu­ár 1-jén, 05 óra­kor az esz­ter­go­mi épü­let szo­bá­já­ban isme­ret­len okból ököl­lel, egy alka­lom­mal állon ütöt­te a sér­tet­tet, aki emi­att esz­mé­le­tét vesz­tet­te, hanyatt esett. Az ütés miat­ti elesés követ­kez­té­ben sér­tett feje a par­ket­tás alj­zat­hoz csa­pó­dott, kopo­nya­csont­tö­ré­se kelet­ke­zett, ezután több­ször meg­mű­töt­ték, azon­ban 2021. feb­ru­ár 05-én elhunyt.

Az ügyész­ség a vád­irat­ban indít­vá­nyoz­ta a letar­tóz­ta­tás fenn­tar­tá­sát, vala­mint azt, hogy a Tata­bá­nyai Tör­vény­szék a fér­fit bör­tön­bün­te­tés­re, és köz­ügyek­től eltil­tás­ra ítélje.