Főoldal » Hírek » Halálra gázolt egy kerékpárost egy férfi – rendőrségi fotókkal - a Fejér Megyei Főügyészség sajtóközleménye

A Szé­kes­fe­hér­vá­ri Járá­si Ügyész­ség halá­los köz­úti bal­eset gon­dat­lan oko­zá­sá­nak vét­sé­ge miatt emelt vádat azzal a 21 éves fér­fi­val szem­ben, aki autó­já­val neki­üt­kö­zött egy sza­bá­lyo­san hala­dó kerék­pá­ros­nak, aki a bal­eset követ­kez­té­ben éle­tét vesztette. 

A vád­irat sze­rint a férfi – aki 2018-ban sze­rez­te meg jogo­sít­vá­nyát - 2021. már­ci­us 25-én, dél­után, Sza­bad­battyán felől Tác irá­nyá­ba haladt autó­já­val a 6307 mel­lék­úton, ami­kor ész­lel­te, hogy előt­te az úttes­ten sza­bá­lyo­san köz­le­ke­dik egy fia­tal lány kerék­pá­ron. A meg­en­ge­dett sebes­ség­gel haladt, azon­ban figyel­met­len­sé­ge foly­tán a bicik­list úgy köze­lí­tet­te meg, hogy a kocsi­ja első vész­há­rí­tó­já­nak jobb olda­lá­val neki­üt­kö­zött a kerék­pár hátsó kerekének.

Az ütkö­zés foly­tán a bicik­li hátsó része jobb­ra kifor­dult, a lány az autó szél­vé­dő­jé­nek csa­pó­dott, majd az árok­ba zuhant. Olyan súlyos sérü­lé­se­ket szen­ve­dett, hogy kór­ház­ba szál­lí­tá­sát köve­tő­en aznap éle­tét vesz­tet­te. A bal­eset és a halál között köz­vet­len oko­za­ti össze­füg­gés állt fenn.

Az ügyész­ség a bün­tet­len elő­éle­tű elkö­ve­tő­vel szem­ben fog­ház­bün­te­tés mel­lett köz­úti jár­mű­ve­ze­tés­től vala­mint köz­ügyek­től eltil­tás kisza­bá­sát indít­vá­nyoz­ta. Az ügyész­ség az eljá­rás gyor­sí­tá­sa érde­ké­ben az elkö­ve­tő bűnös­sé­get beis­me­rő val­lo­má­sa ese­té­re mér­té­kes indít­ványt tett a vádban.

Az ügy­ben koráb­ban kiadott rend­őr­sé­gi köz­le­mény az aláb­bi lin­ken érhe­tő el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/helyi-hirek/eletet-vesztette-a-kerekparos-0